1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. UZMAN İÇİN 3 MİLYON EURO ÖDENEK
UZMAN İÇİN 3 MİLYON EURO ÖDENEK

UZMAN İÇİN 3 MİLYON EURO ÖDENEK

İtalyan ENI şirketi, söz konusu MEB’de bulunan 3,6 ve 8 numaralı parsellere yönelik sondaj çalışmalarını ilerletiyor.

A+A-

Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) başlattığı doğal gaz arama ve çıkarma çalışmalarında yer alan şirketlerden biri olan İtalyan ENI şirketi, söz konusu MEB’de bulunan 3,6 ve 8 numaralı parsellere yönelik sondaj çalışmalarını ilerletiyor.

Fileleftheros gazetesi; “Sondajlarda İlerliyorlar – ENI ve ExxonMobil Çevre Raporlarını Alıyor ve Taşeronlarını Seçiyor” başlıkları altında manşetten verdiği haberinde, Rum Çevre Dairesi’nin Perşembe günü ENI şirketini, çevre raporlarının görüşülmesi ve eş zamanlı olarak onaylanması amacıyla toplantıya çağırdığını yazdı.

Gazete, ENI şirketinin ilgili parsellere dair başvurusunu Ağustos ayında sunduğunu ve Perşembe günkü toplantıda çevre raporlarının onaylanmasının beklendiğini belirterek, şirketin hak sahibi olduğu parsellerdeki planlarının normal seyrinde ilerlemesinin öngörüldüğünü aktardı.

Haberde, şirketin ilk sondaja bu yıl bitmeden başlamasının planlandığı ve bu takvimin mümkün görüldüğü belirtilirken, sondajları gerçekleştirecek “Saipem 12000” platformunun henüz Kanarya Adaları’nda beklemede olduğu ifade edildi.

Haberde ayrıca, Exxon Mobil-Qatar Petroleum ortaklığının da 10’uncu parseldeki sondaj planlarının normal seyrinde olduğu ve ortaklığın, sondaj faaliyetlerinde çalışacak taşeronların seçimine başladıkları vurgulandı.

DOĞAL GAZ KONUSUNDA UZMAN YETİŞTİRMEK İÇİN 3 MİLYON EURO ÖDENEK

Öte yandan gazete bir diğer haberinde, Rum Enerji Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçesinin önümüzdeki hafta Rum meclisinin ilgili komitesinde ele alınacağını, bütçede, doğal gaz konusunda eleman yetiştirmek için eğitim ve diğer alanlarda kullanılmak üzere yaklaşık 3 milyon Euro ödeneğin  öngörüldüğünü yazdı.

Gazete, tam olarak 3 milyon 160 bin Euro olan ödeneğin, Güney Kıbrıs MEB’inde hak sahibi olan şirketlerle yapılan sözleşmelerde, bu amaç için ayrılan ödemelerden karşılanacağını vurguladı.

Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur
Etiketler : ,