1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Üstel: “Sağlık ve Ulaştırma izinlendirdi”
Üstel: “Sağlık ve Ulaştırma izinlendirdi”

Üstel: “Sağlık ve Ulaştırma izinlendirdi”

Turizm Bakanı Ünal Üstel, basın toplantısı düzenledi, gelen şahıslarla ilgili topu Lapta Belediyesi’ne attı, “Lapta Belediyesi mail atarak davet etti, biz de ön ayak olduk” dedi.

A+A-

Turizm Bakanı Ünal Üstel, basın toplantısı düzenledi, gelen şahıslarla ilgili topu Lapta Belediyesi’ne attı, “Lapta Belediyesi mail atarak davet etti, biz de ön ayak olduk” dedi.

Ülkeye karantinasız giriş yapan kişilerle ilgili konuşan Üstel, ortada yasadışı bir durum olmadığını iddia etti, Sağlık ve Ulaştırma Bakanları’nın konuyu “izinlendirdiğini” savundu.

Konuyu bakanlar Kurulu’na önerge şeklinde ilettiğini söyleyen Üstel “Biz bu çağrıya olumlu yaklaştık. Öncesinde listeyi bize gönderdiler, bu listeyi Sağlık Bakanlığı’na gönderdik. Bu listeyi Bakanlar Kurulu gündemine önerge ile taşıdık. Bu isimleri bakanlar Kurulunda karantina otelinde kalmaları ve teknik çalışmaları yaptıktan sonra ülkede ayrılmak için izin istediler. Hem sağlık hem de Ulaştırma’dan alınan izin neticesinde ülkeye geldiler. Teknik çalışmalarını yaptılar, ve ayrıldılar. Bu insanlar buraya gelirken Lapta Belediyesi’nin çağrısı olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Basın toplantısına katılan Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de konunun siyasi iç hesaplaşmaya malzeme edildiğini savundu, “İlgili şirket de buna üzüldü” dedi.

Gürcafer gelen şahısların yatırım için geldiklerini iddia ederek “Biz şimdi bu yatırımı incitmiş ve gücendirmiş durumdayız” dedi.

YENİDÜZEN muhabirinin “Gelişler Bakanlar Kurulu tarafından izinlendirildi mi?” sorusuna karşılık ise Üstel “Biz bu önergeyi Bakanlar Kurulu’na getirdik. Her zaman Bakanla Kurulu’nun izni vardır. Sağlık Bakanlığı’nın iznini de Ulaştırma’ya ilettik” dedi.

“Tamamen yasal zeminde bu işi yaptık, hukuk dışı bir durum yoktur”

 

“Bakanlar Kurulu’na önergemiz yanımdadır. Alınan izinler çerçevesinde bu özel uçak ülkeye geldi”

 

“Bu ilk izinlendirme değildir, bundan önce de bu tip izinlendirmeler yapıldı”

Turizm Bakanı Ünal Üstel, Lapta’da açılan marina ihalesine dikkat çekerek “Bu ihaleye katılan ve ihaleyi alan iki şirket vardı. Birinci şirketin süresi dolmak üzere olduğu için, Lapta Belediye Başkanı’nın ikinci şirkete yaptığı çağrı vardır. Bu gelen şirket dünya turizminde öncü… Lapta Belediyesi bu şirkete mail yoluyla çağrı yaptı, ikinci şirkete çağrı yaptı. Bu insanların buraya gelmesiyle müteahhitler birliğinin bizden bir talebi oldu, teknik heyetiyle buraya gelmek için izin istenmiştir.

“Dünya turizminde ikinci büyük şirket”

İlgili teknik heyetin de ülkeye bu çağrı üzerine geldiğini anlatan Bakan Üstel, ülkeye teknik heyeti gelen şirketin, dünya turizminde ikinci büyük turizm şirketi olduğunu belirtti.

Bakan Üstel, Lapta Belediyesi’nin ilgili şirkete gönderdiği e-maille, birinci şirketin süresinin 26 Haziran’da dolduğunu bildirdiğini, hakkın 26 Haziran’dan sonra ikinci şirkete geçtiğini, eğer ikinci şirket bu yatırımı yapacaksa, bölgenin teknik özelliklerini yerinde çalışması için çağrıda bulunduğu aktardı.

Ülkeye büyük şirketlerin yatırım yapmasını her zaman memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Bakan Üstel, bu süreci ve çalışmaları her zaman Müteahhitler Birliği ile birlikte yürüttüklerini söyledi.

İlgili şirketin teknik heyetinin Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer aracılığı ile ülkeye gelmek için bir talepleri olduğunu, bu süreçte bütün kriterlerin de yerine getirildiğini ifade eden Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, bakanlıklarının bu çağrıya olumlu yaklaştığını, bunu yaparken de ilgili şirketin geleceği teknik ekibin listesini kendilerine ve Sağlık Bakanlığı’na gönderildiğini anlattı.

"Getirebilmek için çok çaba sarf ettik.. Çok üzüldük"

Basın toplantısında hazır bulunan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de, böyle bir olayın yaşanmasının kendisini çok üzdüğünü söyleyerek, söz konusu firmanın tüm dünyanın peşinde koştuğu, çok büyük ve önemli bir şirket olduğunu belirtti.

Gürcafer, “Biz dünyanın merkezi değiliz” diyerek bu firmayı ülkeye getirebilmek için çok büyük bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ülkenin tanınmamasının çok büyük sıkıntılar yarattığını söyleyen Gürcafer, “Bunun sebebi siyasi hesaplaşmalardan dolayıdır. Beki bunu sayın bakanının yanında söylememem lazım ama popülizmden uzak davranmaya davet ediyorum konuya taraf olan herkesi…” şeklinde konuştu.

Gürcafer, amacın toplumsal faydaya hizmet edebilmek olduğunu vurguladı.

Bu haber toplam 3215 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler