1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teminatla serbest kaldılar
Teminatla serbest kaldılar

Teminatla serbest kaldılar

Girne’de Umut Turan ve Ali Malkoç’un bıçaklı saldırıya uğramasıyla ilgili gözaltına alınan zanlılar V.G, R.H ve M.M teminatla serbest kaldı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne’de Umut Turan ve Ali Malkoç’un bıçaklı saldırıya uğramasıyla ilgili gözaltına alınan zanlılar V.G, R.H ve M.M teminatla serbest kaldı.

“Katle teşebbüs”, “ağır yaralama” ve “kanunsuz bıçak taşıma” suçlamasıyla 3 zanlı dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Öte yandan saldırıya uğrayan Umut Turan ve Ali Malkoç’un sağlık durumlarının iyi olduğu ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden taburcu oldukları öğrenildi.

Bıçaklama sonrası yaralanan Turan ve Malkoç’un taburcu olmalarının ardından Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek zanlılardan şikayetçi olmadıkları ve zanlıların aileleriyle görüştüklerini belirtildi.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık makamı adına Savcı Mustafa Atakara Müfettiş Muavini Umut Demir’i mahkemede tanık olarak dinletti.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Umut Demir, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

Müfettiş Muavini Demir, zanlılardan V.G ile M.M’nin her “katle teşebbüs”, “ağır yaralama” ve “kanunsuz bıçak taşıma”, zanlı R.H’ye ise feri-fayıl (suçu örten) suçlaması getirildiğini belirtti.

Demir, yapılan soruşturmada zanlı R.H’nin 29 Mart tarihinde olay yerine yakın bir yere taksi çağırarak zanlıların bölgeden kaçmasını sağladığını tespit ettiklerini aktardı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Demir, her 3 zanlının da mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemede aktarılan olgular sonrasında Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlılardan R.H’nin yurt dışında çıkışını yasaklayarak, haftada 2 gün ispat-ı vücut yapması koşuluyla serbest kalmasına emir verdi. Öte yandan Ulutekin, diğer zanlıların 100 bin TL’lik kefil kefaleti senedi imzalanması, 30 bin TL’lik nakdi teminat yatırmaları ve yurt dışına çıkışlarının yasaklanarak haftada 2 gün ispat-ı vücut yapmaları koşulu ile serbest kalmalarına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1450 defa okunmuştur