1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Teknik adamların akıl oyunları
Teknik adamların akıl oyunları

Teknik adamların akıl oyunları

Süper Lig’in başlamasına sayılı zaman kala tüm takımlar teknik adamlarını belirledi

A+A-


 

Eren ŞİŞİK

Süper Lig’de yeni sezon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Takımlar hazırlık dönemlerinde sezon hazırlıklarını sürdürürken Süper Lig’de 26 Eylül’de başlayacak lig öncesi tüm takımlar teknik adamlarını belirledi. YENİDÜZEN SPOR SERVİSİ yeni sezon öncesi şampiyonluk yaşayan ve yaşaması olası teknik adamları mercek altına aldı.

Ligde Çetinkaya ve son olarak Yenicami’yle son 4 sezonda şampiyonluk yaşayan Turan Altay bu sezon GAÜ Çetinkaya takımının başında yer alacak. Ligde bu sezonun en genç teknik adamı 32 yaşındaki Yenicami teknik direktörü Emre Perçinci olurken, en yaşlı teknik adam ise Bostancı Bağcıl’ın 58 yaşındaki tecrübeli hocası Mehmet Solkanat olarak gözüküyor.

Altay unvanını koruyabilecek mi?
K-Pet Süper Lig’de bu sezon takımlarının başında sahaya çıkacak olan teknik adamlardan; Turan Altay, Caner Oshan ve Mehmedali Özgürgün daha önce çalıştıkları takımlarda şampiyonluk yaşayan teknik adamlar olarak dikkat çekiyor. Özellikle son 4 sezonda Yenicami ve Çetinkaya takımlarının başında ligi domine eden şampiyonluklar yaşayan Turan Altay’ın bu sezon GAÜ Çetinkaya başında ne yapacağı merak konusu. Lig tarihinin en çok kupa kazanan hocası olan Altay bu sezon da GAÜ Çetinkaya’da şampiyonluk kovalayacak.

Oshan şampiyonluk kovalayacak
Altay’ın yanı sıra daha önce Doğan Türk Birliği’yle en üst ligde şampiyonluk coşkusu yaşayan Caner Oshan da bu başarıyı tekrarlayacak kadro kalitesine sahip. Oturmuş kadrosuna nokta transferler yapan sarı lacivertli takım şampiyonluğun en büyük adaylarından. Bu sezon Cihangir’in başında sahaya çıkacak olan Mehmedali Özgürgün de şampiyonluk sevincini Küçük Kaymaklı’nın başında yaşadı. Mütevazı kadrosuyla başarı arayacak Cihangir, Özgürgün’ün tecrübesine güveniyor.

En yaşlı Solkanat ve Soğukpınar
Süper Lig’in en yaşlı teknik adamı bu sezon Bostancı Bağcıl’ın başında yer alacak olan Mehmet Solkanat. 58 yaşındaki teknik adam uzun yıllardır Kıbrıs Türk futbolu içerisinde özellikle Güzelyurt ekiplerini başarıya taşıyan bir isim olarak ön plana çıktı. Solkanat’ı bir başka Güzelyurt ekibi Binatlı’nın teknik adamı Ahmet Soğukpınar izliyor. 52 yaşındaki teknik adam geçen sezon takımını Süper Lig’e taşımasının ardından bu yıl Süper Lig’de başarı arayacak.

En genç Perçinci ve Oraloğlu
Ligde en genç teknik adam ise son iki sezonun şampiyonu Yenicami’nin teknik direktörlüğüne getirilen Emre Perçinci. Uzun yıllardır Yenicami Akademisi’nde bulunan 32 yaşındaki genç teknik adama bu sezon büyük bir sorumluluk yüklendi ve sezon başında Kaan Kaner başkanlığında takımın başına getirildi. İlk kez ‘A’ takım seviyesinde teknik adamlık yapacak olan Perçinci’nin nasıl performans sergileyeceği merak konusu. Perçinci’nin ardından ise en genç teknik adam olarak Mağusa Türk Gücü’nün 39 yaşındaki efsanesi Ali Oraloğlu yer alıyor. Geçen sezon özellikle ikinci devrede müthiş bir çıkış yakalayan ve takımını korkulu rüya görmeden ligde tutan Oraloğlu son 2 sezonda Süper Lig’de yaşadığı tecrübeleri bu yıl aktarmaya çalışacak.

Beş takım yeni isimlere emanet
Süper Lig’de yer alan 14 takımın 5 tanesi teknik adamlığa yeni isimleri getirmeyi tercih etti. Son şampiyon Yenicami Turan Altay ile yolları ayırarak takımın başına Emre Perçinci’yi getirdi. Yeni bir yapılanmaya giden GAÜ Çetinkaya ise eski hocası Turan Altay ile yeniden anlaşarak şampiyon apoletli teknik adamla anlaşmaya vardı. Son yıllarda Lefke’nin yaşadığı başarıların mimarı olan Toygar Davulcu takımdan ayrılırken, Lefke takımı bu bölgedeki boşluğu Bülent Aytaç ile doldurdu. Ligde geçen sezon iyi bir grafik çizen Yeniboğaziçi takımın başına Kılıç Ali Kahraman’ı getirme kararı alırken, Bostancı Bağcıl takımı İltaç Karayel’den boşalan teknik direktörlük koltuğuna Mehmet Solkanat’ı getirdi.

Yeniler aynı teknik adamlarla devam ediyor
Öte yandan Birinci Lig’den Süper Lig’e yükselen Türk Ocağı, Değirmenlik ve Binatlı takımları Süper Lig’de de yollarına aynı teknik adamlarla devam etme kararı aldı. Türk Ocağı’na tarihi bir şampiyonluk getiren Hasan Topaloğlu takımın başında kalırken, Değirmenlik takımı da Ahmet Zaifoğlu ile devam etme kararı aldı. Play-Off sonucunda Süper Lig’e yükselen Binatlı takımı da tecrübeli teknik direktör Ahmet Soğukpınar’a Süper Lig’de de güvenerek teknik adamlık koltuğuna oturttu

Bu haber toplam 2098 defa okunmuştur