1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tekne yan yattı: 175 Suriyeli İskele’de
Tekne yan yattı: 175 Suriyeli İskele’de

Tekne yan yattı: 175 Suriyeli İskele’de

175 kişinin bulunduğu Suriye uyruklu düzensiz göçmeni taşıyan tekne kıyıya yaklaşık 10 metre kala yan yattı. Polis ekipleri tarafından tekneden tahliye edilen Suriyeliler İskele Dr. Fazıl Küçük Spor Salonuna taşındı.

A+A-

Taşlıca - Boltaşlı köyleri arasında deniz sahilinde, içerisinde 30 kadın , 69 çocuk ve 76 erkekten oluşan toplam 175 kişinin bulunduğu Suriye uyruklu düzensiz göçmeni taşıyan tekne kıyıya yaklaşık 10 metre kala yan yattı. Polis ekipleri tarafından tekneden tahliye edilen Suriyeliler İskele Dr. Fazıl Küçük Spor Salonuna taşındı.

Söz konusu sığınmacılar sağlık kontrolünden geçirilecek. Sığınmacıların battaniye yiyecek vb ihtiyaçların tedariki için sivil savunma, Iskele Kaymakamlığı ve Islele Belediyesi ekipleri koordineli olarak çalıştı..  

Bu sabah saat 03.30 sıralarında meydaa gelen olayla ilgili polis soruşturması sürüyor

mult-001.jpg

Yeşilırmak'tan yardım çağrısı

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak yardım çağrısı yaptı:

Tüm belde halkımıza duyurulur; Dün deniz kara sularımızdan 150 Suriye uyruklu vatandaş bölgemize yasa dışı yollardan giriş yapmıştır! Aralarında 30'a yakın çocuk var ve kıyafetleri ıslak : ( 1 aylık çocuk bile var... Sizlerden ricam elinizdeki çocuk kıyafetlerinden bu çocuklarımıza bağış yapmanız. Saat 10:00'da Yenierenköy Belediye binasında bağışlar toplanacaktır. İrtibat numaraları: Dursun Bulut: 0542 853 55 47 Pınar Selengin: 0542 884 69 68

Yeşilırmak: Süt ve çocuk bezi dışında yardıma şuan için gerek yok

Yenierenköy Belediye Başkanı yeterince kıyafet toplantığını açıklayarak herkese teşekkür etti. Yeşilırmak'ın son yaptığı açıklama şöyle:

"Arkadaşlar, Çok fazla kıyafet yardımı gelmiştir. Lütfen kıyafet yardımı yapmayın. Süt ve çocuk bezi dışında yardıma şuan için gerek kalmamıştır. Yağmur gibi yardim geldi. Teşekkürler yüreği güzel insanlar. Teşekkürler Kıbrıs."

m1-137.jpg

m2-115.jpg

m3-068.jpg

Belediye Başkanı Yeşilırmak'ın yardım çağrısının ardından 150 Suriye uyruklu mülteci için yardım yağıyor. İskele Spor Salonunda tutulan mülteciler için duyarlı vatandaşlar yardıma koştu.

 

mm-118.jpg

Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu de bölgeye geldi, görevlilerden bilgi aldı.


İlişkili haber

Yakıt ve yiyecek var, giriş izni yok

Kıbrıs'ın güneyinde Greko Burnu açıklarında, bugün öğle saatlerinde, içerisinde yaklaşık 100 Suriyeli mültecinin bulunduğu bir tekne tespit edildiği haber verildi.

 

Bu haber toplam 13915 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler