1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Tekliflere açığız”
“Tekliflere açığız”

“Tekliflere açığız”

Beş yıl önce birleşmeleri gündeme gelen ancak gerçekleşmeyen Gençlik Gücü ile Hamitköy’ün birleşmesi yeniden konuşuluyor

A+A-

Necmi Belge

Futbolda Güzelyurt bölgesi ekipleri Bostancı Bağcıl ile Yalova’nın birleşme düşüncesinin ardından yıllar önce gündeme gelen ancak gerçekleşmeyen Hamitköy ile Gençlik Gücü’nün birleşmesi yeniden konuşulmaya başlandı. Konu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan iki kulübün başkanı birleşmeye sıcak baktıklarını belirttiler. G.Gücü başkanı Tekin Birinci Hamitköy dahil herhangi bir Lefkoşa kulübünden gelecek tekliflere açık olduklarını belirtirken Hamitköy başkanı Emir Miş birleşmeye sıcak baktıklarını ve Gençlik Gücü’nden böyle bir teklif gelmesi halinde olumlu yanıt vereceklerini açıkladı.

Birinci: “Hamitköy dahil Lefkoşa kulüplerinin tekliflerine açığız”

Gençlik Gücü başkanı Tekin Birinci birleşme yönünde herhangi somut bir şey olmadığını, henüz kendilerine hiçbir kulüpten böyle bir teklifin gelmediğini söyledi. Birleşecekleri konusunda ismi geçen Hamitköy hakkında görüşlerini açıklayan Birinci, Hamitköy dahil herhangi bir Lefkoşa kulübünden gelecek tekliflere açık olduklarını belirtti.

Başkan Birinci, birleşmeleri gündeme gelen Yalova ile B.Bağcıl birleşmesi halinde, Yalova’nın K-Pet  Süper Lig’de yer alacağını, kendilerinin bir birleşme halinde Birinci Lig’den düşen son takım oldukları için ligde kalacaklarını, bunun da sevindirici olduğunu dile getirdi. 

Başkanlığa devam etmeyeceği konusundaki iddialara da yanıt veren Birinci, başkanlığa devam edip etmeme konusunda henüz karar vermediğini sözlerine ekledi.

Miş: “Gençlik Gücü’nden teklif gelirse kabul ederiz”

Gençlik Gücü ile Hamitköy’ün birleşmesine sıcak bakan Gençlik Gücü başkanı Tekin Birinci’nin ardından, bu konunda  YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan Hamitköy başkanı Emir Miş de, birleşmeye sıcak baktıklarını ve Gençlik Gücü’nden böyle bir teklif gelmesi halinde olumlu yanıt vereceklerini açıkladı.

Başkan Emir Miş, Hamitköy ile Gençlik Gücü’nün birleşmesi konusunun beş yıl önce gündeme geldiğini, Hamitköy olarak kendilerinin birleşmeye evet dediklerini ancak, Gençlik Gücü’nün bazı üyelerin etkisi ile olmusuz yanıt verdiğini anımsattı.

“Esat Hoca’nın vasiyetidir”

Gençlik Gücü ile Hamitköy’ün birlşemesi konusunda o zaman çaba gösteren ve merhum başkanları Esat Erdoğmuş’un, Gençlik Gücü ile birleşmelerini vasiyet ettiğini belirten Başkan Miş, bu birleşmenin olması ile merhum Esat hocanın vasiyetinin de hayata geçmiş olacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1501 defa okunmuştur