1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Tehdit ve Tecavüz’ davası
‘Tehdit ve Tecavüz’ davası

‘Tehdit ve Tecavüz’ davası

Mağusa’da ‘soygun’ ve ‘tecavüz’ suçlaması ile tutuklanan çift, dün yine mahkeme önüne çıkarıldı

A+A-

Mağusa’da tehditle para almak ve tecavüz suçlaması ile sorgulanan R.Ç ile Ö.Ç çifti yeniden mahkemeye çıkarıldı, tutukluluk süreleri 6 gün uzatıldı.

Mağusa’da görevli bir kişiden 2015 yılının ilk aylarında “silah zoru” ve “kızına tecavüz ettiririm” tehdidiyle toplam 27 bin TL para aldığı suçlaması yapılan R.Ç, geçtiğimiz hafta ise ilgili kişiye Güvercinlik köyünde “tecavüz” ettiği iddiası ile tutuklanmıştı.

R.Ç ile “suç ortağı” olarak polis tarafından sorgulanan Ö.Ç dün “soygun”, “Şiddet tehdidi”, “kanunsuz tabanca tasarrufu”, “cinsel tecavüz”, “vahim zarar” ve “darp” suçlamaları ile yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Tahkikat memuru Polis Müfettiş Muavini Faysal Güden, mahkemede, olayın 20 Haziran tarihinde polisin bilgisine gelmesi üzerine zanlı Ö.Ç ile eşi R.Ç’nin tutuklandığını söyledi.

Müfettiş Muavini Faysal Güden, bugüne kadar birçok kişiden ifade alındığını, bir çok kişinin ise sözlü olarak sorgulandığını belirtti. Yine mesele ile ilgili olarak bir çok evde arama yapıldığını belirten Güden, zanlıların olaydan sonra evlerine giderken kullandıkları güzergahta olayda kullanılan tabanca, pense ve pense sapını saklayabileceklerini düşündükleri yerlerde bir çok arazi araması yaptıklarını söyledi.

Mesele ile ilgili olarak telefon dökümlerini temin edebilmek için gerekli yazışmaların yapıldığını ifade eden Güden, temin edilen telefon dökümlerini incelemeye başladıklarını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Güden, zanlı Ö.Ç ile R.Ç’nin 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

6 gün daha tutuklu kalacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Ö.Ç ile zanlı R.Ç’nin  tahkikat maksatları bakımından 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur