1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TBMM Genel Kurulu’nda gündem Kıbrıs
TBMM Genel Kurulu’nda gündem Kıbrıs

TBMM Genel Kurulu’nda gündem Kıbrıs

MHP'li Türkeş: "Buradan AKP hükümetine çağrımızdır: Cesaretinizi toplayın ve Kıbrıs'ta süren ve Kıbrıs türkünün ve Türkiye'nin hiçbir şekilde yararına olmayan bu müzakereleri derhal durdurun"

A+A-

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin Kıbrıs konusunda Genel Görüşme açılmasına ilişkin önergesi kabul edilmedi.

Genel Kurul'da MHP'nin, Kıbrıs ile ilgili Gene Görüşme açılmasına ilişkin önergesi de görüşüldü. MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, şunları söyledi:
"Buradan AKP Hükümetine çağrımızdır: Cesaretinizi toplayın ve Kıbrıs'ta süren ve Kıbrıs Türkünün ve Türkiye'nin hiçbir şekilde yararına olmayan bu müzakereleri derhal durdurun, askıya alın. Bu yüce çatı altında yer alan tüm partiler bir araya gelelim ve bir ortak bildiriye imza atalım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin siyasi ve Helenist kararını kınayalım ve uluslararası hukukun Türkiye aleyhtarlığı ile şekillendirilmesinin yanlış olduğuna işaret edelim. Ayrıca bu vesileyle AİHM'in 21. yüzyılda evrensel hukukun objektif kriterleriyle karar yetisinin olup olmadığının da tartışılmaya açılması gerektiğine inanıyorum. Nihai karar noktası olan böyle bir kurumun tarafgir kararlarının olması halinde bunların nasıl değerlendirilmesi gerektiği de tartışılmalıdır."
Genel Kurul'da, HDP'nin, arıcılık ve bal üreticilerinin sorunlarıyla ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi de kabul edilmedi. TAK

Bu haber toplam 1876 defa okunmuştur