1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Taşkent-UKÜ yolu için eylem
Taşkent-UKÜ yolu için eylem

Taşkent-UKÜ yolu için eylem

Yıllardır trafikteki can ve mal güvenliğini tehdit edden Taşkent-Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi yolundaki sorunların hala giderilmediğini protesto edecek olan Taşkentliler, salı sabahı saat 07.00’de güzergah üzerinde eylem yapacak.

A+A-

Yıllardır trafikteki can ve mal güvenliğini tehdit edden Taşkent-Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi yolundaki sorunların hala giderilmediğini protesto edecek olan Taşkentliler, salı günü sabah saat 07.00’de güzergah üzerinde eylem yapacak.

Bölge Muhtarlıkları öncülüğüne yarın sabah saat 07.00’de yol üzerinde düzenlenecek olan eylemde, Taşkent-UKÜ yolundaki sorunlara dikkat çekilecek.

Yoldaki sıkıntıları yıllardır dile getirdiklerini fakat sadece ‘yama yaparak’ geçici çözüm üretildiğini işaret eden Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, yoldaki kusurların giderilip, güzergahta yol güvenliği sağlanıncaya dek eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

 

Bakanlık açıklama yaptı: Proje tamamlandı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı,  Haspolat Çemberi ile Taşkent köy girişi arasında kalan yolun kapsamlı bakım ve onarım projesinin tamamlandığını proje keşfinin de Maliye Bakanlığı’na gönderilip bloke talep edildiğini duyurdu.

Konu ile ilgili bu sabah açıklama yapan bakanlık, projenin ilk etabı 7,9 Km’lik Haspolat Çemberi – Taşkent köyü arasındaki yolu, ikinci etabı ise 4,4 Km’lik Taşkent – Dikmen bölgelerini kapsadığını açıkladı.

Açıklamanın devamı şöyle;  568,307.52 TL tutarındaki proje kapsamında özellikle çökmelerin yaşandığı bölümlerde yarma ve dolgu yapılması, asfalt kaplama, ihtiyaçlı noktalara otokorkuluk ve yol çizimi yapılması planlanıyor.

İlgili bloke talebinin karşılanması halinde projenin Temmuz ayı içinde ihale edilmesi amaçlanıyor.

Haspolat – Taşkent yol bakım onarım projesi haricinde ülke genelinde 23 bakım/onarım projesi de tamamlanarak bloke talepleri Maliye Bakanlığı’na iletildi. Bloke taleplerinin olumlu karşılanması halinde tüm çalışmaların yaz döneminde başlatılması planlanıyor.

 

Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur
Etiketler : ,