1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3.  Sıradışı bir söyleşi: 100 yıllık tarih konuşacak  
 Sıradışı bir söyleşi: 100 yıllık tarih konuşacak  

 Sıradışı bir söyleşi: 100 yıllık tarih konuşacak  

Yaşamını Kıbrıs’ta sürdüren Elsie Slonim, buradaki anıları yanında bir asırlık yaşamının acı tatlı yanlarını paylaşarak dinleyicilere hem hüzünlü hem de umutlu anlar yaşatmayı hedefliyor.

A+A-

Hayatı Amerika, Avusturya, Kıbrıs ve İsrail arasında geçmiş, iki dünya savaşı ve acıları yanında Kıbrıs’taki 1974 savaşına da tanıklık etmiş olan Elsie Slonim, 18 Mart Cumartesi saat 17.30’da Dome Otel’de 100 yıllık yaşamından kesitler sunacağı bir söyleşi gerçekleştirecek. Slonimler'in 1970’li yıllardan beridir aile dostu olan Rüstem Tatar da söyleşiye onur konuğu olarak katılacak ve Slonim ailesi ile olan anılarını paylaşacak. Bilet satılmayacak olan etkinlikte bağış yapmak isteyenlerin katkısıyla elde edilecek gelir ihtiyaçlı bir gencin masraflarına harcanacak. Yaşamını Kıbrıs’ta sürdüren Elsie Slonim, buradaki anıları yanında bir asırlık yaşamının acı tatlı yanlarını paylaşarak dinleyicilere hem hüzünlü hem de umutlu anlar yaşatmayı hedefliyor.

ELSİE SLONİM KİMDİR?

1917 yılında ABD’nin New York şehrinde dünyaya geldi. Erken yaşlarda Viyana yakınlarındaki Baden’de okula gitti. Yazlarını çoğunlukla babasının meşguliyeti nedeniyle Romanya’daki Timisoara kentinde geçirdi. 100 yıllık yaşamı, sadece askeri çıkarmalar, sürgünler ve kişisel trajedi deneyimleri ile değil; hayata dair sınırsız yaşam arzusu ve geleceğe yönelik olağanüstü iyimser bakış açısını da kapsıyor.

Elsie Slonim, iki dünya savaşına, dünyada yaşanan ekonomik buhrana, Almanya’ya nasyonal sosyalizm’in gelişine ve Kıbrıs’taki savaşa tanıklık etti. Ailesinin çoğu Macaristan’da Nazi’ler tarafından öldürüldü.

Elsie Slonim ve tarım konusunda öncü olan eşi, İsrail’in yeni bir devlet olarak kurulması aşamasında İsrail’e gitti ancak Kıbrıs’a olan sevgilerinden dolayı geri döndü. Elsie, uzun yıllardır askeri bir personel olmamasına rağmen Lefkoşa’daki askeri bölgede yaşıyor. Eşi, oğlu ve kızını da kaybeden Elsie, kısa hikayeler, oto-biyografi ve çocuk kitapları yazıyor. Hayvanları ve çiçekleri çok seviyor.

Bu haber toplam 3512 defa okunmuştur
İlgili Haberler