1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sahte Cumhurbaşkanı Müsteşarı!
Sahte Cumhurbaşkanı Müsteşarı!

Sahte Cumhurbaşkanı Müsteşarı!

Kendisini Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör olarak tanıtan O.S bir iş insanına Kalkınma Bankası’na kendisine kredi kullandıracağını iddia ederek 2 bin 230 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiği iddiasıyla tutuklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de kendisini Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı olarak tanıtarak sahtekarlıkla para temin ettiği iddiasıyla O.S isimli şahıs tutuklandı.  Kendisini Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör olarak tanıtan O.S, bir iş insanına Kalkınma Bankası’na kendisi için kredi başvurusu yapacağını iddia ederek 2 bin 230 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiği iddiasıyla dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Benzer suçlarla ilgili bazı meseleleri olduğu iddia edilen zanlı hakkında 3 gün ek tutukluluk alındı.

2 bin 230 TL’yi sahtekarlıkla temin etti
Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara ve zanlı O.S şahsen hazır bulundu.
Savcı Atakara, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru olan ve meselenin tahkikatını yürüten Halil Acaroğlu’nu, mahkemeye tanık olarak dinletti. Acaroğlu, mahkemede yeminli şahadet vererek meseleyle ilgili olguları aktardı.
Polis memuru Halil Acaroğlu, zanlı O.S'nin 2015 yılı içerisinde ‘Bellapais Abbey Rent a Car’ şirketinin sahibi Serhan Serdar’a kendisini Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör olarak tanıtıp Kalkınma Bankası’na kendisi için kredi başvurusu yapabileceğini söyleyerek 2 bin 230 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiğini kaydetti.

Kalkınma Bankası’ndan soruşturuluyor
Tahkikatın devam ettiğini ve Kalkınma Bankası’na yazı gönderilerek kredi başvurusu yapılıp yapılmadığının araştırıldığını söyleyen Acaroğlu, zanlının serbest kalması halinde tahkikata etki etme olasılığı bulunduğunu vurguladı.
Acaroğlu, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı: “Kendimi gerçek ismimle tanıttım”
Mahkemede söz alan zanlı, parayı aldığı ve geri ödeyebileceğini, ancak Serhan Serdar’a kendisini Hasan Güngör olarak değil, gerçek ismiyle tanıttığını belirtti. Zanlı Kalkınma Bankası’na başvuru yapmadığını da iddia etti.
Huzurunda verilen şahadet ve zanlının beyanlarını dikkate alan Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1817 defa okunmuştur