1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Sadrazam’ı güneye kaçıracaklarını duydum”
“Sadrazam’ı güneye kaçıracaklarını duydum”

“Sadrazam’ı güneye kaçıracaklarını duydum”

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011’de eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da boğarak öldürdüğü iddia edilen Çetin Sadrazam ile ilgili “taammüden adam öldürme” davası Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011’de eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da boğarak öldürdüğü iddia edilen Çetin Sadrazam ile ilgili “taammüden adam öldürme” davası Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Sanık Çetin Sadrazam’ın polise verdiği ifadenin ‘gönüllü olup olmadığını’ tespit edilmesine yönelik,  açılan ‘duruşma içinde duruşma’da tanıkların dinlenmesi dünde sürdü. Savunma makamının dünkü tanığı, Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan B.G. isimli kişi oldu. Duruşma içinde duruşma maksatlı son bir tanık daha dinletildikten sonra, iddia ve savunma makamları hitaplarını yapacak ve Mahkeme ifadenin gönüllü alınıp alınmadığına dair kararını açıklayacak.

Mahkum tanıklık etti
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ‘den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurunda görüşülen davada, iddia makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanık Çetin Sadrazam’ı temsilen Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu hazır bulundu.
Avukat, Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan B.G’yi tanık olarak dinletti.
Mahkum B.G verdiği yeminli şahadetinde, kendisinin Güney Kıbrıs’ta olduğu sırada, bir Kıbrıslı Rum ve bir Kıbrıslı Türk’ün Sadrazam’ın kaçırılmasıyla ilgili konuştuklarına kulak misafiri olduğunu söyledi.

“Kaçıracaklarını duydum”
Tanık B.G. hayatını Güney Kıbrıs’ta sürdüren ancak KKTC’deki bazı davalarından dolayı Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğunu kaydetti. 2000 yılından beridir Güney Kıbrıs’ta yaşadığını anlatan B.G, tutuklanmadan önce, Güney Kıbrıs’ta bir barda, bir Kıbrıslı Rum ve bir Kıbrıslı Türk’ün Sadrazam’ın kaçırılmasıyla ilgili konuştuklarına kulak misafiri olduğunu kaydetti. Ancak bu konuşmanın ne kadar doğru veya yanlış olduğuyla ilgili fazla bir bilgisi olmadığını, mahkemeyi de yanıltmak istemediğini söyledi.

27 Ocak’a devam edecek
Tanığının ardından, Avukat Mesutoğlu, bir tanıkları daha olacağını ancak tanığın Salı günü KKTC’ye geçebileceğini aktardı. Avukat Mesutoğlu, davanın Salı günü görüşülmesine devam edilmesini talep etti. Ağır Ceza Heyeti, savunma makamının tanığının dinlenmesi için davayı 27 Ocak Salı gününe tehir etti. . Duruşma içinde duruşma maksatlı son bir tanık daha dinletildikten sonra, iddia ve savunma makamları hitaplarını yapacak ve Mahkeme ifadenin gönüllü alınıp alınmadığına dair kararını açıklayacak.

Bu haber toplam 1674 defa okunmuştur