1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Renkli festival
 Renkli festival

Renkli festival

3. Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali başladı

A+A-

Levent ÖZDAĞ

1 Haziran Dünya Çocuk Günü nedeniyle Lefkoşa’da çalışmalarına devam eden dört derneğin Hasder, Göçtaş, Folkder ve Gençlik Merkezi’nin birlikte organize ettiği 3. Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali dün yapılan etkinlikle başladı. Dr. Fazıl Küçük Parkı’nda toplanan çocuklar kortej halinde Gençlik Merkezi Birliği’ne yürüdü. Kortej renkli görüntülere sahne olurken çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı. Ülkeden ve yurt dışından birçok çocuğun yer aldığı festivale yoğun katılım oldu.
Festival Türkiye’den Melodi Halk Dansları Topluluğu (Edirne), Didim Halkoyunlar Gençlik ve Spor Kulübü (DAHOT), Kırgızistan ve Bosna Hersek’den çocukların katılımı ile Uluslararası olarak gerçekleşti. Festival alanında yiyecek satışının yanında çocuklar için kurulan oyun alanı renk kattı. Festival 3 Haziran’a kadar çeşitlik etkinliklerle devam edecek.

Özgü: “Kültür önemli miras”
Festivalde kısa bir konuşma yapan Vakıflar İdaresi Başkanı ve Gençlik Merkezi Birliği Başkanı Mustafa Özgü 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’ne vurgu yaparak çocukların tüm yıl boyunca hatırlanmalarını söyledi. Özgü, kültürün önemli bir miras olduğunu söylerken çocukların eğitiminde ailelere çok iş düştüğünü belirtti. Özgü destek verenlere ve ailelere teşekkür etti.

Bu haber toplam 1241 defa okunmuştur