1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. ‘Pastacılıkta Yeni Ufuklar’
‘Pastacılıkta Yeni Ufuklar’

‘Pastacılıkta Yeni Ufuklar’

Girne Cratos Otel’de yarın profesyonel şefler lezzetler ile şov yapacak

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Pastacılık dünyasındaki yeni gelişmeleri Kuzey Kıbrıs’taki profesyonellere tanıtmak için Unilever’e bağlı gıda şirketi Unipro “Pastacılıkta Yeni Ufuklar” görsel şovu yarın yapılıyor. Girne Cratos Otel’de yapılacak özel günde şeflerin yapacağı tadlar konuklara sunulacak. Unipro bünyesindeki Türk pastacılığının önemli ismi Mehmet Şevket Devrim, Şef Menderes Özuzun, Çıraklı LTD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çıraklı ve Bülent Çıraklı LTD Direktörü Yeşim Direl Lefkoşa Eziç’te basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ayrıca Kıbrıs’ta 50 yılını pastacılık sektörüne vermiş 6 ustaya plaket verilecek.

Mehmet Şevket Devrim: “Herkes davet ediyoruz”
Unipro bünyesinde yer alan Mehmet Şevket Devrim, 4 yıldan bu yana akademi mutfaklarının olduğunu söyleyerek 1985 yılından beri 30 yıldır pasta sektöründe hizmet verdiğini söyledi. Devrim amaçlarının ustalara bir şey öğretmek olmadığını görsel bir şov yaparak her iç yılda bir Kıbrıs’ta yaptığımızı gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Menderes Özuzun: “Kıbrıs’ta olmaktan gurur duyuyoruz”
Şef Menderes Özuzun yaptığı konuşmada 25 yıldır Unipro bünyesinde yer aldığını dünyadaki ve özellikle Türkiye’deki lezzetleri tanıtmak için çalıştıklarını belirtti. Cratos Otel’de yapılacak etkinlikte 9 stand ile pastalar, unlu mamüller, börek çeşitleri gibi birçok lezzeti tanıtacaklarını söyledi. 3 yıl önce Kıbrıs’ta daha küçük bir organizasyon yaptıklarını belirten Özuzun bu kez geniş bir etkinlik yapacaklarının altını çizdi.

Unilever tarihçe
1953 yılında Türkiye'de üretime başlayan Unilever, 60'lı yıllardan bu yana da, Türk pastacılık sektörü ve gıda endüstrisi için çok önemli hammaddelerden olan bitkisel yağlar ve margarinlerin üretimini de yapmaktadır. Unilever'in, pastacılık ve endüstriyel gıda sektörlerinde, satış, pazarlama ve ticari faaliyetlerini yürüten şirketi olan Unipro, yağ ve margarinler dışında ayrıca, çikolata ve diğer kakao bazlı ürünler ile pastacılık hazır karışımlarının, üretim ve satışını da gerçekleştirmektedir. Profesyonellerin gereksinimlerini, en ileri üretim teknikleri ve uluslararası kalite standartlarında karşılama hedefinde olan Unipro ürün yelpazesi, daima en yüksek hijyen koşullarında ve en kaliteli hammaddeler kullanılarak üretilmekte olup, sağladığı kullanım kolaylığı ve zaman tasarrufu ile de kullanıcılarının, verimlilik, kalite ve kârlılık artışına da katkıda bulunmaktadır.
Unipro'nun, ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 ve OHSAS 18001 ile belgelenmiş, Çorlu yağ ve margarin fabrikası, 2008 yılında da TPM "özel ödül" üne layık görülmüştür.

Bu haber toplam 3371 defa okunmuştur