1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Niazi’s Restaurant & Bar -Mağusa
Niazi’s Restaurant & Bar -Mağusa

Niazi’s Restaurant & Bar -Mağusa

Baba’dan oğula geçen bir emanet ve tanıtılan bir full-kebap. “Niazi’s” Kebap.

A+A-

Zekai Altan

Baba’dan oğula geçen bir emanet ve tanıtılan bir full-kebap. “Niazi’s” Kebap. Elli yedi yıl öncesinden bugüne.1949 yılından. Altmış dokuz yıl önce Limasol’da küçük bir kebapçı lokantası olarak hizmete açıldı ve zaman içerisinde başta Limasol yöresinde, sonradan Ada genelinde ve Avrupa’da lezzetini spesifik olarak full-kebabını tescil ettirmiştir. Niazi’s Restaurant denince akla hemen full-kebap gelir. İşte bu bir imajdır ve lezzetteki kalitedir. Lezzetindeki kalite ise müşterileri tarafından word of mouth communication (müşterinin kendi ağzı ile yaptığı tanıtım) yolu ile yapılıp bu günlere gelinmiştir. Full- kebabı her zaman öneririm. Ahmet Aydeniz’in, Niazi’s Restaurantı bu günlere taşıyan ve aynı zamanda Kıbrıs Türk restaurantçılık sektörünün, lezzetinin tanıtılmasında ve en önemlisi standartlaştırılmasındaki katkısı çok büyüktür. Lezzetlerdeki standartlaşmada bir ilk başarılmıştır. Niyazi dayı tarafından standartlaştırılan Niazi’s Kebap bugün oğlu Ahmet Aydeniz tarafından daha da geliştirilerek büyümeye başladı. Adeta bir zincir işletmeler yaratıldı. Ve Niazi’s Restorant zincir işletmelerinin bir tanesi de Başkent Lefkoşa’ya açıldı.

MEKÂN

Bu zincir işletme Mağusa’da da hizmet veriyor. Deniz Plaza’nın karşısında. Alasya İlkokulu’nun hemen yanında. Konumu çok güzel. Açık alan ve ferah. İç alan ve dış alan. Yemek yemek veya hafif birşeyler atıştırmak için oldukça ideal. Dış alanda rahat etmek için her türlü konfor yaratıldı. İç alanda ise a la carte salon hemen göze batıyor. İdeal bir a la cart salonu. Yan taraftaki salon da ideal bir café atmosferinde. Hijyenik ve temiz. Bir restoranta girdiğinizi hissedersiniz. Personel üniformalı ve kaliteli atmosfer ile bütünleşiyor. Dekorasyon ise tam anlamı ile çağdaş ve modern bir görünümde.  Keyfli bir yemek alacağınız bir restorant.

MÖNÜ VE LEZZET

Burada tabii ki Niazi’s kebabı tatmanızı öneririm. Tabii adından da anlaşılacağı gibi spesiyal kebabın adını da restorant taşıyor. Bu bir ilk bu ülkede. Kuzeyin birçok kentinde Niazi Restorantı görebilirsiniz ve bu tadı alabilirsiniz. Umarım bu lezzet kalitesi gün gelir Kıbrıs’ın genelinde hatta Avrupa’da da yerini alır. Tabii yıllar önce tanınan bu kebaba şu anda günün koşullarına göre biraz da arz ve talebe uygun ilaveler yapıldı. Türk mutfağından da tatlar ilave edilerek. Döner gibi. Bu mevsimde yağmurlu bir akşamda aldığımız bu mönü tam anlamı ile damak tadı. Özellikle servis personelinin profesyonel servisi ve yaklaşımı bu mönünün kalitesini artıran önemli bir etken. Servis şefi İbrahim Futsi’nin servisi ideal bir servis personeli profilini yansıttı. Çok başarılı. Tabii ki ekibini ayırmadan. Mönü kartında hem set mönü hem de a la carte mönü seçenekleriniz vardır. Ama yine de biz Niazi’s kebabı tercih ettik. Spesiyal. Giriş olarak serpme meze servisinde sarma, patlıcan biber kızartılmış közde, yoğurtlu kabak kızartması, humus, pancar, cacık, kasede yoğurt ve yeşil salata. Serpme mezeleri takiben full kebap servisi. Genelde silver servis olarak yapılyor. Izgara hellim, köfte, şeftali kebabı pirzola, kuzu şiş ve tavuk köfte. Tümü sıra ile servis yapılıyor. Ara sıcak ve garniture olarak da kızartılmış patates, sigara böreği ve et döner. Mutfak şefi Adem Gözler ve ızgara şefi Mehmet Ergüler’in Niazi kebap standartını sürdürmelerindeki başarıyı da belirtmek isterim. Bugün sunulan Niazi’s Full-kebabının en önemli özelliği pişirilmesinden çok, etin ve mezenin ağız tadına göre standart hale getirilmesidir.  Full kebabın mezeleri koplimanları ise humus, yoğurt, sarma salatası, cacık (talatur), karışık salata ve kızartılmış patates çipstir. Böyle bir mönüde seçeceğiniz full kebap size ağız tadınıza göre lezzet verir. Çünkü mönünün düzenlemesi hem doyurucu hem de mezelerle değil ana yemeği de tadarak yeme şansınızı yaratır. Önereceğim bir mekan. Ancak yazmadan da edemeyeceğpim. Bu kalitenin de arkasında gizli bir kahraman vardır. Önereceğim bir mekan. İhmal etmeyin. Ve özellikle Kıbrıs’ta bir ilk olarak doğan Niazi’s Kebabı tadın. Fiyatları da makul. 

 

TELEFON: 0392 366 05 00
ADRES: DENİZ PLAZA KARŞISI ALASYA İLKOKULU YANI
SERVİS SAATLERİ: 11.00-22.30
KAPALI GÜNLER: HER GÜN AÇIK
Bu haber toplam 5271 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 368 Sayısı

Adres Kıbrıs 368 Sayısı