1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Mustafa Özgü onore edildi
Mustafa Özgü onore edildi

Mustafa Özgü onore edildi

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı eski Müdürü Mustafa Özgü’ye Lefkoşa Surlariçi Bedesten’de uğurlama ve yeni görevinde başarı gecesi yapıldı.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Etkinliğe 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbaban Özkan Yorgancıoğlu, bazı devlet yetkilileri, KTEV kurucuları ve davetliler katıldı. Mustafa Özgü 11 yıl KTEV görevinin ardından Vakıflar İdaresi ile eğitime katkı yapmaya devam edecek. Gecede bir çok eğitmen ve eski kurucular yer alırken kısa bir slayt gösterisi ile KTEV faaliyetleri gösterildi. 1994 yılında dönemin Eğitim Bakanı Mehmet Ali Talat’ın girişimleri ile açılan KTEV, 21 yılda büyüyerek eğitime katkı sağlıyor. Gecece katkılarından dolayı Mustafa Özgü’ye plaketler sunuldu.

Talat: ‘KTEV’in amacı hep eğitim oldu’
Etkinlikte konuşma yapan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat KTEV her zaman katılıcı olduğuna vurgu yaparak asıl gayelerinin eğitim olduğunun altını çizdi. Talat, KTEV’nın kısa sürede yakaladığı ivme ile eğitime katkı yaptığını belirterek ailelerin desteği ile bu günlere geldiğini söyledi. KTEV’nın katılımcı ve paylaşımcı olduğunu söyleyen Talat Mustafa Özgü’ye yeni görevinde başarılar diledi.

Özgü: ‘14 eğitim bakanı gördüm’
KTEV eski başkanı Mustafa Özgü yaptığı konuşmada KTEV olan misyonunu tamamladığının altını çizerek bir üst kurum olan Vakıflar İdaresi’nde hizmete devam edeceğini söyledi. Özgü, KTEV’nın diğer kurumlar arasında hizmet açısından en önde geldiğini söyleyerek 1000’e yakın çocuğa burs verildiğini belirtti. Başkanlığı döneminde 14 tane Eğitim Bakanı gördüğünü belirten Özgü, eğitimin daha ileriye taşımak için elinde geleni yapacağını sözlerine ekledi.

Örs: ‘Hizmetler devam edecek’
KTEV yeni başkanı Umure Örs de yaptığı konuşmada bugüne kadar Vakıf için emeği geçen herkese teşekkür etti. Örs, eğitim, kültür ve sanat alanında hizmetlere devam edileceğini söylerken devir aldığı görevi en iyi şekilde yapacağı inancını taşıdığını belirtti.

Bu haber toplam 3035 defa okunmuştur