1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MTG’den MHK’ya tepki
MTG’den MHK’ya tepki

MTG’den MHK’ya tepki

Mağusa Türk Gücü başkan Şükrü Şemmedi ve yönetim kurulu imzası ile yaptığı açıklamada Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) ve maçlarına atanan hakemlerin verdiği kararlara tepki gösterdi

A+A-

 

Mağusa Türk Gücü başkan Şükrü Şemmedi ve yönetim kurulu imzası ile yaptığı açıklamada Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) ve maçlarına atanan hakemlerin verdiği kararlara tepki gösterdi. Açıklama şu şekilde:
“Mağusa Türk Gücü başkanı ve Yönetim Kurulu olarak bu zor zamanda üstlendiğimiz bu görevde tek amacımız bu büyük camiayı eski günlerine geri getirmek ve Kuzey Kıbrıs Türk futboluna katkı sağlamaktır.  Spor camiasında olan her bireyin ve her kuruluşun sezonu geç açtığımızı ve karaya oturmuş bir gemi aldığımızın farkında olduğunu düşünüyoruz; ancak biz bu gemiyi yüzdürmeye çalışırken bizim maçlarımıza atanan hakemlerin verdiği yanlış kararlar hem bizim şevkimizi kırmakta, hem de camiamızın destekçilerini derinden üzmektedir.”

“Serdarlı ve Lefke maçlarında ağır kararlar”
“Mağusa Türk Gücü – Serdarlı maçında hakemin görmeden gösterdiği kırmızı kartın spor yazarlarının da yorumlarıyla ne kadar yanlış olduğunun hepimiz farkındayız.  Bu genç hakem tarafından verilen bu yanlış kararı camia olarak çok büyütmememizin sebebi hem Kıbrıs Türk futboluna zarar vermemek, hem de bu olayın her kulübün başına gelebileceğini düşünerek tesadüf dememizdir. Ancak kulübümüzün geleceği için çok önemli olan Lefke maçında buna benzer ağır bir kararın verilmesi bizi ve camiamızı bu kararların tesadüf olmadığını düşünmeye itiyor. Lefke maçında yaşadığımız pozisyonun aynısını Türkiye - Kazakistan maçının 89. dakikasında yaşanmasına rağmen sarı kart veriliyorken; bizim 4. dakikada gerçekleşen bu pozisyonumuza neden kırmızı kart veriliyor ve bu takımın kaderiyle oynanıyor?”

“Bu kararları spor camiaları hak ediyor mu?”
Sözümüz Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve Yönetimine; ülkemizdeki spor kulüplerinin bu kadar sıkıntı çektiği bir dönemde ve hakem paralarını bile binbir sıkıntı ile toplandığı günümüzde bu kararları bu spor camiaları hak ediyor mu?  Kurulunuzun hakemlerinizin verdiği her kararın arkasında olduğunuzun ve bu olayları “her insan hata yapabilir” sözüyle geçiştirdiğinizin farkındayız.  Ancak bir ay içinde verilen bu hatalı kararların bir takımı yıkabilecek şekilde oluşu kabul edilebilecek birşey değildir. Lefke maçında yaşanan ve takımımızın 10 kişi kalmasını sağlayan bu yanlış karar için de tesadüf demek istiyoruz ve hem Kıbrıs Türk futboluna hem de siz hakem kuruluna zarar vermemek için susuyoruz. Ancak bu gibi yanlış kararaların bizim maçlarımızda birkez daha olması halinde, bu olayın tesadüflükten çıkacağını ve hakkımızı daha farklı bir şekilde arayacağımızı, bunun  da daha derin, daha detaylı incleme ve araştırma isteyeceği olacağını tarafınıza saygı ile bildiririz.”

Bu haber toplam 1342 defa okunmuştur