1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MGA, UKÜ’ye gözdağı verdi
MGA, UKÜ’ye gözdağı verdi

MGA, UKÜ’ye gözdağı verdi

Hentbol Genç Erkekler Ligi’nde iki şampiyonluk adayı Mağusa Gelişim Akademisi ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi karşılaşmasında gülen taraf 28-26’lık skorla kazanan MGA oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Gençler Ligi’ne önceki akşam oynanan karşılaşmalarla devam edildi. Genç Erkekler Ligi’nde iki şampiyonluk adayı Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) karşılaşmasında gülen taraf 28-26’lık skorla kazanan MGA oldu. Genç Kadınlar Ligi’nde ise lider UKÜ, kendisine göre daha genç bir ekibe sahip olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) karşısında 43-4 galip ayrılarak zirvedeki yerini korudu.

Müthiş maçta gülen MGA
Genç Erkekler Ligi’nin 5.haftasında karşı karşıya gelen MGA – UKÜ karşılaşmasında izleyiciler mükemmel bir karşılaşma izledi. Son saniyesine kadar heyecan dolu geçen maçta MGA rakibi karşısında galip gelerek ligde zirveye yerleşti. MGA takımında Cafer Karamanoğlu attığı 9 golle galibiyeti getiren isimlerden biri oldu.

MGA ikinci yarıda toparlandı
MAGEM Arena Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk devresinde baskılı oynayan taraf konuk ekip UKÜ oldu. Özellikle Cihan Özkan Talaş ve Şemsi Yıldırım’la arka arkaya goller bulan mavi siyahlılar, devreyi 16-13 önde kapatmayı başardı. İkinci devrede Kılıç Ali Kahraman nezaretindeki MGA takımı müthiş bir toparlanma yaşadı.

Son dakikalar nefesleri kesti
İyi savunmasının yanı sıra, hızlı hücumlarıyla da maça damga vuran ev sahibi ekip karşılaşmanın son 2 dakikasına da önce girmeyi başardı. Sert ve katı savunmasıyla rakibine son anlarda pozisyon şansı tanımayan ev sahibi karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak ligde zirveyi ele geçirdi.

Cafer ve Hürkan galibiyette önemli rol oynadı
MGA takımında özellikle Cafer Karamanoğlu karşılaşmada gösterdiği performansla maçın yıldızlarından biri olarak göze çarptı. Cafer’in yanı sıra Hürkan Ceylanlı da karşılaşmada kaydettiği 6 golle skora büyük katkı sağladı. UKÜ’de de Şemsi Yıldırım 9 gol kaydederken, Cihan Özkan Talaş da 8 gol kaydetti. Ancak ikilinin golleri mağlubiyete engel olamadı. İlk devrede iyi oynayan UKÜ’de ikinci devrede özellikle hücuma çıkarken kaptırılan toplar, MGA’nın arka arkaya goller bulmasını sağladı.

Emrullah da yetmedi
Takımının mağlup olmasına rağmen UKÜ kalecisi Emrullah Uçar’ın mükemmel kurtarışları seyirciler tarafından bol bol alkış aldı. MGA takımı aldığı bu galibiyetle hem şampiyonluk yolundaki rakibine gözdağı vermiş oldu, hem de Genç Erkekler Ligi’nde zirveyi devraldı.

Kadınlarda UKÜ doludizgin
Genç Kadınlar Ligi’nde de önceki akşam 1 karşılaşma oynandı. Ligde yoluna kayıpsız ilerleyen ve rakiplerine karşı büyük bir üstünlük kurarak şampiyonluğa doğru yürüyen UKÜ, DAÜ deplasmanından rahat bir galibiyet elde etti. Karşılaşmanın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen UKÜ takımı rakibini 43-4 mağlup ederek yoluna kayıpsız devam etti.

Rahat kazandılar
Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada UKÜ takımından Büşra Çete attığı 21 golle maçın en skorer oyuncusu olurken, Deniz Yıldız 6, Ayşe Şahin ve Melisa Özer de 4 golle skora katkıda bulundu. Kendisine göre daha genç bir ekibe sahip olan DAÜ karşısında çok fazla zorlanmayan UKÜ’de antrenör Tarkan Kayaş tüm oyunculara rotasyonda yer vermeye çalıştı.

---------------------------------------------------------
 

MGA 28-26 UKÜ
Lig: Genç Erkekler
Yer: MAGEM Arena
Hakemler: Halim Güldenoğlu, Tolga Kınacı
İlk devre: MGA 13-16 UKÜ
MGA: Hüseyin Yazlık, Hürkan Ceylanlı(6), Hüseyin Öztürk, Hasan Gökalp, Cafer Karamanoğlu(9), İbrahim Cavit, Remzi Rıylı(4), Hakan Ceylanlı, Oğuzcan Aras(2), Ökkeş Alperen, Mehmet Gürlü(3), Dennis Hüderek(3), Yekta Polat, Gökan Karataş, Tolga Yılmaz
UKÜ: Emrullah Uçar, Cihan Özkan Talaş(8), Burhan Sargın, Mehmet Şaş(2), Erim Emirkanı, Özdemir Dalyan, Hüseyin Kaya, Yusuf Çocuk, Peter Paul(1), Hakkı Erten, Şemsi Yıldırım(9), Ferhat Türk(2), Hakan Topal, Sait Demir, Hasan Can Akbayrak(4)

***

DAÜ 4-43 UKÜ
Lig: Genç Kadınlar
Yer: Lala Mustafa Paşa
Hakemler: Murat Özyay, Mehmet Ünalmış
İlk devre: DAÜ 1-23 UKÜ
DAÜ: Emine Kömürcügil(1), Meryem Acı(1), Yağmur Yıldırım, Merve Özdemir, Hatice Çavuş, Ayşe Özalkan, Hatice Biten, Omay Kiracıoğulları, Şenay Altın, Nazlıhan Koruk, Merve Çubuk, Ecem Durağan, Cemile Yazar(1), Ayşe Elden, Büşra Duran(1)
UKÜ: Betül Rabia Çamlı(2), Büşra Çete(21), Raife Öztürk, Emine Bayar(3), Biray Çağla Torman, Deniz Yıldız(6), Melisa Özer(4), İremsu Karakeçi, Azize Kartal(1), Ayşe Şahin(4), Didem Ülgen Güneş(2)

Bu haber toplam 1924 defa okunmuştur