1. HABERLER

  2. SPOR

  3. LİG’E DOĞRU TAKIMLARIMIZ…
LİG’E DOĞRU TAKIMLARIMIZ…

LİG’E DOĞRU TAKIMLARIMIZ…

LİG’E DOĞRU TAKIMLARIMIZ… LİG’E DOĞRU TAKIMLARIMIZ… LİG’E DOĞRU TAKIMLARIMIZ…

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Lawal Binatlı idmanında 

Süper Lig’in yeni ekibi Binatlı’da transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, yabancı transferine de önem veriliyor. Sarı yeşilli kulübe Erdem Konyar tarafından önerilen ve geçtiğimiz günlerde adaya getirilen Senegal’li Lawal’ı idmanlarda denemeye aldı. Süper Lig’e 6 yıl aradan sonra merhaba diyen Binatlı, ligde kalıcı olmak adına büyük çaba sarf ederken, yerli transferlerin yanında yabancı transfere de önem gösteriyor. Binatlı, geçtiğimiz hafta sonunda Senegal’li Lawal’ı ülkeye getirmişti. Lawal, ayağının tozuyla hafta başında Binatlı antrenmanına katıldı. İstekli şekilde çalışan yabancı oyuncu, Bugün Pia Bella Sahası’nda Türk Ocağı ile oynanacak hazırlık karşılaşmasında da forma giyecek. Bir taraftan da Binatlı hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Tam kadro çalışan Güzelyurt ekibinde yeni gelen oyuncuların da takıma çabuk adapte olduğu gözlerden kaçmadı.

-------------

Yalova’da hedef Süper Lig 

Birinci Lig’in güçlü ekibi Yalova, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bostancı ekibinin bu sezon ki hedefi geçen yıl ki hataları tekrarlamayarak Süper Lig’e adını yazdırmak. Sarı lacivertliler, 24 Temmuz’dan bu yana çok istekli ve arzulu çalışıyor. Transferlere de önem veren Yalova, kiralık olarak Binatlı’dan Yasin Doğan’ı, Lefke’den Buğra Barın ve İrfan Özbay’ı, Doğancı’dan Salih Oyal’ı, bonservisli olarak ise, Mehmet Kanat ve Mithat Küçükakaçalı’yı renklerine bağladı. Bu dönemde Yalova’dan ayrılan tek isim ise Burak Koçar oldu. Golcü oyuncu Lefke’ye transfer oldu. Kulüp Başkanı Tahsin Mertekçi transferlerinin devam edeceğini kesinlikle forvet mevkisine bir oyuncu daha alacaklarını söyledi. Mertekçi, hedefin kesinlikle Süper Lig olduğunu yineledi.

-----------

Lapta’nın ‘Genç’ ısrarı

Birinci Lig’in yeni ekibi Lapta, hazırlıklarına devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de sadece 1 galibiyet alabilen kırmızı yeşilliler, takımı gençleştirmeye gitmişti. Lapta, bu sezon Birinci Lig’de oynayacak olmasına rağmen gençlerle başarıya ulaşma ısrarı devam ediyor. Teknik direktör Erdinç Akyulaf, gençlerin bu sezon daha da tecrübelendiğini hatırlatarak bu sürecin son aşamasına gelindiğini söyledi. Lapta’nın kadroyu kurarken temel amacının gençliği daha faydalı bir şekilde futbola kazandırmak olduğunu hatırlatan deneyimli teknik adam, büyük transferler yapmayacaklarını ancak transferlerinin devam edeceğini ifade etti. Lapta şu ana kadar, Türk Ocağı’ndan Cemal Çelikkıran, Karşıyaka’dan Evren, Ferdi Karadağ, Osman Seyhan, Girne Halk Evi’nden Sercan ve İsmail Çakır’ı renklerine bağladı. Erdinç Akyulaf, bir kesici bir de forvet mevkisine oyuncu alıp transfere nokta koyacaklarını da belirtti. 
Öte yandan, Lapta çalışmalarına tüm hızla devam ederken, gelecek haftaya hazırlık karşılaşmaları yapacakları bilgisi verildi. Lapta’nın hazırlık maçı programları henüz belli olmadı.

-----------

Tatlısu’nun hedefi büyük

İkinci Lig ekibi Tatlısu bu yaz döneminde hem transfer, hem de çalışma yönünde önemli adımlar attı. Haftanın 5 gününü de idmanlara ayıran Tatlısu’nun bu sezon ki hedefi Birinci Lig’e yükselmek. Takımın teknik patronu Hüseyin Çağer, gazetemize açıklamalarda bulunurken çalışmaların hızla gittiğini, sezonu açtıkları günden bu yana önemli yol kat ettiklerini söyledi. Deneyimli teknik adam, çalışmaları kondisyon ağırlıklı yaptıklarını, şu anda takımın kondisyon oranının yüzde 65’e kadar çıktığını belirtti. Hüseyin Çağer, takımdaki arkadaşlığın çok iyi olduğuna vurgu yaparak, şu anda futbolcu sayısının 32-33 civarında olduğunu ve bu kadro derinliğini en kısa zamanda azaltacaklarını kaydetti. Tecrübeli teknik adam, bu sezonki hedeflerinin kesinlikle Birinci Lig’e çıkmak, çıkarken de şampiyon unvanıyla çıkmak istediklerini sözlerine ekledi. Gerekli transferleri yaptıklarını hatırlatan Hüseyin Çağer, şu anda tek sıkıntılarının kaleci olduğunu, hazırlık karşılaşmalarıyla birlikte kaleci sorununu da çözeceklerinin bilgisini verdi. 
Öte yandan, sarı siyahlı ekip hazırlık karşılaşmalarına da önem veriyor. Tatlısu bugün sahasında Küçük Kaymaklı’yla, Çarşamba günü ise Güzelyurt’ta Binatlı’yla karşı karşıya gelecek.

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur