1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Lefkoşa’da Tekiner güven tazeledi
Lefkoşa’da Tekiner güven tazeledi

Lefkoşa’da Tekiner güven tazeledi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 19. Olağan Kongresi dün akşam gerçekleştirildi ve başkanlık görevini yürüten Enver Gürkan Tekiner yeniden bu göreve getirildi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 19. Olağan Kongresi dün akşam gerçekleştirildi ve başkanlık görevini yürüten Enver Gürkan Tekiner yeniden bu göreve getirildi. Lefkoşa İlçe binasında saat 19.00’da başlayan kongreye Genel Başkan Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, Lefkoşa milletvekilleri, MYK üyeleri, Gençlik Örgütü Genel Başkanı Şehan Tomgüsehan, Gençlik Örgütü temsilcileri ve Lefkoşa İlçe yöneticileri katıldı. Demokrasi Şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan kongre divanın oluşturulması ve konuşmalarla devam etti. Faaliyet raporunun sunulup onaylanmasının ardından yönetim kuruluna seçilenler tanıtıldı.

tufan-erhürman-.jpg

Erhürman: “Gücümüz örgütümüz ve dayanışmamızdır”

Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 19. Olağan Kongresi’nde konuşma yapan Genel Başkan Tufan Erhürman, seçime az bir süre kala gençlerin kongrelerini başarıyla gerçekleştirdiğini belirtti. CTP’nin gücünün örgütü ve dayanışması olduğunu kaydeden Erhürman, UBP ve DP’nin korku içinde olduğunu çünkü dağıttıkları onca menfaate rağmen bu halkın haysiyetiyle oynayanlara cevabın 7 Ocak’ta verileceğini bildiklerini ifade etti. UBP ve DP’nin, adaletsizce kamu arazisi, askeri arazi, kamu binası, istihdam, kredi ve vatandaşlık dağıttığını belirten Erhürman, “18 ayda 11 binin üzerinde vatandaşlık dağıtarak seçmen yazdıklarını sanıyorlar. Çünkü sanıyorlar ki bu kişiler gidip onlara oy verecek. İnsanları istedikleri gibi kullanabileceklerini sanıyorlar ama işte çok yanılıyorlar. Bu ülkede yaşayan herkes, doğum yeri, etnik kökeni ne olursa olsun bunların ne mal olduğunu yaşayarak öğrendi. 7 Ocak seçimleri onlar için büyük sürprizlere gebe. Bunu hep birlikte göreceğiz” dedi. 

 

Tekiner: “7 Ocak’ta geleceğimizi çalanlardan hesap soracağız”

CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Enver Gürkan Tekiner kongrede yaptığı konuşmada, kendilerini bekleyen görevler olduğunu söyledi. Sabırla anlata anlata, 7 Ocak’ta Kıbrıslı Türk gençlerinin geleceğini çalanlardan hesap soracaklarını belirten Tekiner, bu seçimden başarıyla çıktıktan sonra daha da büyük ve daha örgütlü bir parti olma yolunda ilerleyeceklerini söyledi.

 

Tomgüsehan: “Biz sistemi değiştireceğiz”

Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan, 7 Ocak’ta yapılacak olan seçimlerde CTP’nin sandıktan birinci parti çıkacağını ve sistemi değiştireceğini ifade etti. Örgüt olarak olağanüstü çalışarak bunu başaracaklarını kaydeden Tomgüsehan, bu süreçte hem çalışacaklarını hem de örgütlenmeye devam edeceklerini söyledi. Tomgüsehan, Kıbrıs Türk toplumunu ayağa kaldırabilecek tek partinin CTP olduğunun altını çizdi.

 

Arşehit: “Yoğun bir dönem bizi bekliyor”

Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit de, 7 Ocak’ta yapılacak olan erken genel seçimden dolayı kendilerini yoğun bir dönemin beklediğini, görev alacak olanların da bunun bilincinde olduğunu ifade etti. Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu’na katılan gençler için bu dönemin çok büyük bir şans olduğuna değinen Arşehit, gençlerin bu dönemlerde politik süreçlere daha çok dahil olduğunu söyledi.

 

gençler1.jpg

Yönetim Kurulu belirlendi

Enver Gürkan Tekiner’in yeniden başkanlık görevine getirildiği Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi 19. Olağan Kongresinde yönetim kurulu da belirlendi. Buna göre yeni yönetim kurulu; Doğukan Akdeniz, Mustafa Hafızoğlu, Simge Alıcı, Öykü Akcan, Berkay Çobanoğlu, Armağan Falhan ve Hüseyin Aytaç’tan oluştu.

Bu haber toplam 3847 defa okunmuştur
Etiketler :