1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KTFF - KOP sürecine MOK desteği
KTFF - KOP sürecine MOK desteği

KTFF - KOP sürecine MOK desteği

KKTC MOK yönetimi KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nu makanında ziyaret edip Kıbrıs Türk fuboluna katkılarından dolayı plaket takdim etti.

A+A-

KKTC MOK yönetimi KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nu makanında ziyaret edip Kıbrıs Türk fuboluna katkılarından dolayı plaket takdim etti.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı  Hasan Sertoğlu kabulde KTFF-KOP görüşme sürecinin futbolumuzun dışa açılımında yaşamsal önemine dikkat çekerek bu süreçte kazan kazan  ilkesi ile hareket ettiklerini ifade etti.
Görüşme sonunda Kıbrıs Türk futbolunun dışa açılımda yeni kazanımlar elde etmesinin Türk ve Rumların lehine olumlu sonuçlar doğuracağına işaret eden Sertoğlu, bu görüşme sürecini alternatif önerilerle uzman kadrolarla en iyi biçimde sürdüreceklerini kaydetti.
Başkan Sertoğlu Futbol Kulüpler Birliği, KKTC MOK ve KTSYD ile tüm spor kamuoyunun tam  desteği ve tam güveni ile bu süreci yönettiklerini belirtti.

Savim: “KTFF’nin girişimleri yeni bir açılım”
KKTC MOK Başkanı Serdar Savim, Kıbrıs Türk Futbolunun tek patronu KTFF’unun özerk yapısına dikkat çekerek  KTFF - KOP görüşme sürecinde Sertoğlu başkanlığındaki yönetimin mevcut kabul edilemez durumun değişmesi ve futbolumuzun dışa açılımı için yaptığı girişimlerin yeni bir model ve açılım için zorunlu olduğuna vurgu yaptı.
Genel Bütçeden spora ayrılan yüzde 1 payın arttırılmasını savunan Savim, spor fonunun kaldırılmasına Spor Bakanlığı ile birlikte tüm spor kamuoyunun karşı olduğunu vurguladı.
Spor teşkilatının mevcut yapısının sorunların çözümünü geciktirdiğine dikkat çeken Savim  Spor teşkilatlanmasında üst kurul veya yüksek konsey modeline geçilmesinin  zorunlu olduğunu vurguladı.

Bu haber toplam 1523 defa okunmuştur
Etiketler : ,