1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kiprianu’dan Avrupalı yetkililere mektup
Kiprianu’dan Avrupalı yetkililere mektup

Kiprianu’dan Avrupalı yetkililere mektup

Kiprianu, Avrupalı yetkililere, Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde kademeli olarak artan gerginliğine ilişkin endişelerini dile getiren bir mektup gönderdi

A+A-


Fileleftheros gazetesi AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Avrupalı yetkililere, Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde kademeli olarak artan gerginliğine ilişkin endişelerini dile getiren bir mektup gönderdiğini yazdı.

Habere göre Kiprianu, Avrupa Konseyi Başkanı Jean Claude-Juncker, Avrupa Komisyonu Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, 15 Avrupa Birliği Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin yanı sıra Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi grup başkanlarına birer mektup gönderdi.

Kiprianu mektubunda, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin askıya alınmasında, Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki faaliyetlerinden dolayı Türkiye’yi sorumlu tuttu.

Türkiye’nin, NAVTEX’in süresinin dolmasının ardından, müzakereler süreci için zaman tanımak yerine, yeni bir NAVTEX yayımladığını dile getiren Kiprianu, Türkiye’nin bunu, Anastasiadis’in, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin talebine yanıt vererek ve Kıbrıs Rum tarafının kırmızı çizgilerini çiğneyerek yapmış olduğu “bilindik açıklamasından” önce yaptığını da belirtti.

Kiprianu, mektubunda ayrıca Avrupalı yetkililerden, Deniz Hukuku’nu, Güney Kıbrıs “aleyhine çiğnemesine” son vermesi için Türkiye üzerindeki nüfuzlarını kullanmasını da istedi.(TAK)

Bu haber toplam 1497 defa okunmuştur