1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Kasis’ ve sürat tartışma konusu oldu
‘Kasis’ ve sürat tartışma konusu oldu

‘Kasis’ ve sürat tartışma konusu oldu

Lefkoşa Çağlayan bölgesinde önceki gece meydana gelen trafik kazasında Enis Samancıoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından, yolda bulunan ‘kasis’ ve sürat tartışma konusu oldu.

A+A-

Lefkoşa Çağlayan bölgesinde 'Alpay Karaoğlanoğlu Caddesi' üzerinde bulunan kasisin üzerindeki beyaz renkle boyalı 'uyarı' işareti zamanla silindi, gece karanlığında kasis fark edilmedi, kazaya davetiye çıkarıldı. Önceki gece söz konusu kasis bir genci ölüme sürükledi.


Didem MENTEŞ

Lefkoşa Çağlayan bölgesinde önceki gece meydana gelen trafik kazasında Enis Samancıoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından, yolda bulunan ‘kasis’ tartışma konusu oldu.

Alpay Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde bulunan kasisin üzerindeki beyaz renkle boyalı uyarı işaretinin belirgin olmaması gece karanlığında kasisin fark edilmemesine neden olurken, yoldaki kasisi gösteren uyarı levhalarından birinin elektrik direğinin üzerinde olması ise dikkat çekti. Polis Basın Subaylığı da önceki gece meydana gelen kazada, aracın kasise geldiğinde hakimiyetini kaybettiğine yönelik açıklama yaptı.

Çağlayan bölgesinde ikamet eden vatandaşlar, söz konusu yolda görülmeyen kasis nedeniyle daha önce de kazalar yaşandığını belirterek, önceki günkü kazada da kasisin etkili olduğunu savundu.

Lefkoşa Belediyesi’ne yoldaki kasisin boyanması için daha önce şikayette bulunduklarını belirten yurttaşlar, belediyenin uyarıları dikkate almayarak kasisin üzerindeki işareti boyamadığını öne sürdü. YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise söz konusu yolda bulunan kasisin boyanması yönünde belediyeye şikayette bulunulmadığını, kasisin kaldırılması yönünde talepler geldiğini dile getirdi. Harmancı, söz konusu kasisin en son Ağustos ayında boyandığını belirtti.

Yurttaş şikayetçi

Öte yandan bölgede yaşayan vatandaşlar, söz konusu kasisin gece karanlığında fark edilmediğini belirterek, üzerindeki boyalı işaretin giderek silindiğini anlattı. Lefkoşa Belediyesi’ne yoldaki kasisin boyanması için daha önce şikayette bulunduklarını belirten yurttaşlar, belediyenin uyarıları dikkate almayarak kasisin üzerindeki işareti boyamadığını savundu.
Vatandaşlar, Anibal Restoran’dan Gençlik Gücü’ne doğru istikamette bulunan uyarı levhasının elektrik direğinin üzerinde olduğunu ve sürücülerin levhayı görmediklerini savundular.

Polis: Kasiste hakimiyeti kaybetti

Öte yandan Polis Basın Subaylığı da önceki gece meydana gelen kazada, aracın kasise geldiğinde hakimiyetini kaybettiğine yönelik açıklama yapmıştı. Polisten yapılan açıklamaya göre, Enis Samancıoğlu (E-25) yönetimindeki JM254 plakalı salon araçla Karayolları Dairesi istikametine seyrettiği sırada sola meyilli viraj üzerinde bulunan kasise geldiğinde aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek, yolun solundan çıktı ve kaldırımdaki Okaliptüs ağacına çarptı.

Harmancı: “Kasisin kaldırılması yönünde şikayet geldi”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise söz konusu yolda bulunan kasisin boyanması yönünde belediyeye şikayette bulunulmadığını, kasisin kaldırılması yönünde talepler geldiğini dile getirdi. Harmancı, kasisler kaldırılması yönünde LTB Trafik Komitesi’nin bir çalışma yürüttüğünü, kendisinin de bilgisi olduğunu belirterek, komite kararının ileriki günlerde belirleneceğini aktardı. Harmancı, söz konusu kasisin en son Ağustos ayında boyandığını söyleyerek, gece kasis üzerindeki işaretin belli olduğunu ifade etti.

Olguner: “Kasisler konusunda prensip kararı var”

YENİDÜZEN’e konuşan LTB Meclis Üyesi Teknik İşler ve Trafik Komitesi Koordinatörü Onur Olguner, komite olarak kasisler konusunda dün bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve söz konusu kaza meselesinin de gündeme geldiğini söyledi. Olguner, vatandaşın kasisin boyanması yönünde şikayette bulunup bulunmadığını bilmediğini aktardı. Komite olarak kasisler konusunda bir takım prensip kararları olduğunu söyleyen Olguner, Lefkoşa’daki kasislerin sadece çocuk parkları ve okul önlerine konulması yönünde karar alındığını aktardı. Geriye dönük olarak kasislerin sökülerek sadece çocukların olacağı alanlara konulması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Olguner,  bu konuyu komiteye dahil olan tüm taraflara da aktararak karar alınması halinde uygulama konulacağını söyledi.

Bu haber toplam 2714 defa okunmuştur