1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kartal unvanını koruma peşinde
Kartal unvanını koruma peşinde

Kartal unvanını koruma peşinde

K-Pet Süper Lig’de geçen sezon 30 yıl aradan sonra şampiyonluk ipini göğüsleyen Yenicami’de hedef kuşkusuz ‘şampiyonluk’ unvanını korumak olacak.

A+A-

K-Pet Süper Lig’de geçen sezon 30 yıl aradan sonra şampiyonluk ipini göğüsleyen Yenicami’de hedef kuşkusuz ‘şampiyonluk’ unvanını korumak olacak. Geçtiğimiz sezonki iskelet kadrosunu büyük oranda koruyan siyah beyazlılarda bu sezon hedef hem ligde hem de kupada şampiyon olmak. Sezon başında uzun süre başkanlık için kimsenin aday çıkmadığı Yenicami’de uzun uğraşlar sonucu Okay Perçinci başkanlığa adaylığını koydu ve takımın yeni başkanı oldu. Perçinci ve yönetiminin ilk yaptığı iş teknik direktör Turan Altay’la masaya oturup anlaşmak oldu.

Öte yandan bazı futbolculardan maaşlarında indirime gitmesi istendi. Kamp çalışmalarını da iyi bir ortamda yapma fırsatı bulan Yenicami’de teknik direktör Turan Altay hazırlık maçlarında geçen sezonki dizilişin yanı sıra 3’lü savunma anlayışını da denedi. Çalışmalarını yurt içinde sürdüren siyah beyazlılar sezon başında takımın yıldız isimleri İbrahim Çıdamlı ve Tansel Ekingen ile yolları ayırdı ve bu oyuncuların yerine Çetinkaya’dan Batshi Patrick ve son iki sezonun gol kralı Esin Sonay’ı kadrosuna kattı.

Bunun yanında Peter Olayinka, Ali Duvarcı ve Mehmet Göktaş gibi önemli futbolcular ile de yolları ayıran siyah beyazlılar bu oyuncuların yerlerini kadrodaki mevcut genç oyuncularla doldurma kararı verdi. Geçen sezon lige damga vuran siyah beyazlılar bu sezon da ligde şampiyonluğun en güçlü adayları arasında gösteriliyor. 

-----------

Perçinci: “En güçlü ve uyumlu takım biziz” 
Yenicami’de sezon başında başkanlık görevini Bülent Avcan’dan devralan Okay Perçinci, hedefin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyon olmak olduğunu söyledi. Perçinci, “Geçen sezonki iskelet kadromuzu koruduk. Yalnızca İbrahim ve Tansel’i kaybettik ama onların da yerini doldurduk. Bu sezon da şampiyonluğa oynayacağız. Hem ligi hem de kupayı istiyoruz. Şu an için en güçlü ve uyumlu takım bizi ve ben futbolcularımda o şampiyonluk havasını hissedebiliyorum. Biz şampiyonluğa geçen yıl olduğu gibi yine inandık, şans yanımızda olursa kupalar müzemize gelecek.”diye konuştu.


Altay: “Yenicami’de hedef her zaman şampiyonluktur” 
Yenicami’yi 30 yıl sonra şampiyonluğa taşıyan teknik direktör olarak tarihe geçen Turan Altay sezon başında Yenidüzen Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Yenicami’de hedefin her zaman şampiyonluk olduğunu ve kendisinin de zaten hedefleri olan takımlarda çalışmayı prensip edindiğini söyledi. Takımda gidenlerin ve gelenlerin mutlaka olacağını belirten Altay ayrılan oyuncuların yerini kaliteli oyuncularla doldurduklarını kaydetti. Bu sezon da ipi önde göğüsleyeceklerine inancının tam olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, takımının bunu başaracak güçte olduğunu kaydetti.

----------

Yenicami’nin 2014-2015 sezonu kadrosu

Kaleciler
Yusuf Yontar
Ercan Samancıoğlu
Ozan Moroğlu

Savunma
Erdoğ Barkınay
Neval Esengül
Hüseyin Sadıklar
Çağdaş Arslan
Serkan Önet
Erbay Bertiz
Okan Göktürk

Orta Saha
Adil Uçar
Behiç Kum
Ünal Kaya
Serhan Önet
Uğur Sönmez
Batshi Patrick

Forvet
Halil Turan
Kenneth Ngwoke
Esin Sonay
Mehmet Altın

-----------

Gelenler
Batshi Patrick
Esin Sonay

Gidenler
İbrahim Çıdamlı
Tansel Ekingen
Ali Duvarcı
Mehmet Göktaş
Çağatay Gürler
Mehmet Çil
Emre Türk
Cenker Yazar
Ömer Gül
Ercan Oyal
Hascan Kırmaz
Reşit Erişik

-------

Yenicami’nin ilk devre fikstürü

1. hafta: Lapta (D)
2. hafta: Serdarlı
3. hafta: Çetinkaya (D)
4. hafta: B.Bağcıl
5. hafta: Lefke (D)
6. hafta: Doğan TB
7. hafta: Cihangir (D)
8. hafta: G.Birliği (D)
9. hafta: Yeniboğaziçi
10. hafta: Mağusa TG (D)
11. hafta: K.Kaymaklı
12. hafta: Mormenekşe (D)
13. hafta: Gönyeli

Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur