1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kadın futbolu bitme noktasına geldi”
“Kadın futbolu bitme noktasına geldi”

“Kadın futbolu bitme noktasına geldi”

Kadın futbolunun ülkemizde oynanmasını, gelişmesini sağlayan Serhat Deniz, son dört yıldır yaşanan sorunu aşamamalarından dolayı kadın futbol organizasyonunu son kez KTSYD adına yapıyor

A+A-

Hüseyin KIRAL

Ülkemizdeki kadın futbolunun oynanmasını, yaygınlaşmasını ve kulüpleşmesini sağlayan Serhat Deniz, son dört yıldır kadın futbolunun yaşanan olumsuz gelişmeler neticesinde ülkemizde oynamaması nedeni ile kadın futbolundan elini ayağını çekiyor. Akdeniz Spor Birliği çatısı altında 2007 yılında oluşan kadın futbolu ilk kez gösteri maçları ile adını duyurdu. Ancak bu spora ilgi duyan antrenörler aracılığı ile değişik branşlardan kadın futboluna ilgi duyan sporcular toplanıp idmanlar yapılarak kulüpleşmeye gidildi. Bu branşta Serhat Deniz önderliğinde Akdeniz Spor Birliği ile birlikte Düzova, Gaziköy, Gönyeli, Göçmenköy, Baf Ülkü Yurdu, Değirmenlik, Ortaköy, Mağusa Gelişim Akademisi (eski adıyla MAGEM), Metehan, Serdarlı - Görneç, Türk Ocağı, Yeni Erenköy, Yeni Boğaziçi, Çanakale ve Yılmazköy gibi 16 kulüp Futbol Federasyona kaydını yaparak Kadın Futbol Ligi’nin içerisinde yer aldı.

“Lig bitti, kadın futbolu da bitti”
Önceleri 16 takımlı bir ligin olduğunu ve her geçen gün iyi bir ivme kazandığının altını çizen Akdeniz Spor Birliği Kulüp Başkanı Serhat Deniz, en son dört yıl önce dört takımlı bir ligin yapıldığını, ancak son dört yıldır kadın futbolunun ülkede oynanmadığını söyledi. Ülkedeki kadın futbolunun durması ile birlikte Türkiye’de arayış içine girdiklerini anımsatan Serhat Deniz, Nurçelik şirketi ile anlaşarak Akdeniz Nurçelik adı altında son üç yıldır Türkiye’de mücadele ettiklerini bu sezonda üçüncü ligde şampiyon olarak ikinci lige terfi ettiklerini söyledi. Deniz, “Ülkemizin önemli kadın futbolcularından olan Şeyma Turgut, Başak Ruso, Şerif Ogan, Ayşe Mullacuma, Cemre Kara ve Dilek Özbilir gibi isimlerin Akdeniz Nurçelik’in başarısında pay sahibi olduğu ifade etti. Deniz, ülkedeki kadın futbolcu potansiyelinin iyi durumda bulunduğunu, devlet desteği ile bir takım kurulsa Türkiye’de çok başarılı sonuçların yanı sıra şampiyon dahi olunabileceğini söyledi.

“KTSYD organizasyonu ile veda edeceğim”     
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) tarafından organize edilecek olan KTSYD Kupası öncesi yeniden kadın futboluna dikkat çekmek üzere kadın futbolcuları son kez sahaya indireceğinin altını çizen Serhat Deniz, sadece kendi kulübü olan Akdeniz Spor Birliği’nin faaliyetlerini yürütmeye çalışacağını söyledi. Serhat Deniz, “Ülkemizin iki güzide kulübü olan Binatlı ile Baf Ülkü Yurdu arasında oynanacak olan ve gelirinin Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bırakılacağı KTSYD Kupası’nda kadın futbolcuları 15’şer dakikadan 30 dakika maç yapacak, bu da kadın futbolu ile ilgili olarak benim son organizasyonum.”dedi.

“Akdeniz Spor Birliği 5 branşın altyapısında faaliyet gösteriyor”
Futbol Federasyonu Eğitim Üst Kurulu’ndan da kulübü ile ilgili yoğun işleri olması nedeni ile ayrılmak zorunda kaldığının altını çizen Akdeniz Spor Birliği Kulüp Başkanı Serhat Deniz, bu dakikadan sonra tamamen kulübü için çalışacağını söyledi. Futbol, Futbol Tenisi, Basketbol, Jimnastik’in yanı sıra son olarak Masa Tenisi dallarında faaliyetlerini sürdürmeye çalıştıklarını belirten Serhat Deniz, kulüp olarak tamamen alt yapı oyuncuları ile ilgilendiklerini ve bu nedenle ilgili federasyonların sadece alt yapı liglerinde mücadele ettiklerini söyledi. Deniz, altyapı ile uğraşmanın kendilerine ayrı bir gurur verdiğinin altını çizdi.

Bu haber toplam 2976 defa okunmuştur