1. HABERLER

  2. SPOR

  3. JACQUES NOKTAYI KOYDU
 JACQUES NOKTAYI KOYDU

JACQUES NOKTAYI KOYDU

Deneyimli golcü Jacques Mbuyamba, futbolu bıraktığını açıkladı

A+A-

 

YENİDÜZEN Spor Servisi
Uzun yıllardır ülkemizde birçok takımın formasını giyerek şampiyonluklar ve gol krallıkları yaşayan Jacques Mbuyamba, futbolu bıraktığını açıkladı. Jacques YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada “Ailemle görüştüm. Artık noktayı koyalım dedik. Antrenörlükte C lisansım var. Antrenörlük yaparak futbolun içinde kalmak istiyorum” dedi.
İlk olarak doksanlı yılların sonuna doğru Yalova ile Kıbrıs Türk futbolunun içerisine giren Jacques, 15 yılı aşkın bir sürede ülkemizde birçok takımın formasını giydi. Son olarak formasını giydiği Girne Halk Evi’nin yeni sezonda kadrosunda görmek istediği, ayrıca başka kulüplerin de ilgilendiği Jacques YENİDÜZEN’e yaptığı açıklama ile aktif futbolculuk kariyerini noktaladığını belirtti.

Jacques: “Antrenörlük yapmak istiyorum”
Jacques yaptığı açıklamada ailesi ile görüştüğünü ve futbolu bırakma kararı aldığını belirtti. 2010 yılında transfer olduğu Mağusa Türk Gücü’nde KKTC vatandaşlığı aldığını belirten Jacques, bundan böyle antrenör olarak futbolun içerisinde kalmak istediğini söyledi. Transfer dönemi içerisinde kendisi ile Girne Halk Evi başta olmak üzere birkaç kulübün ilgilendiğini, ancak artık bırakma zamanının geldiğini söyleyen Jacques, antrenörlük için tekliflere de açık olduğunu sözlerine ekledi.

Kariyeri
Doksanlı yılların sonunda Yalova ile Kıbrıs Türk futbolu içerisine giren Jacques, daha sonra 2000 – 2004 yıllarında Çetinkaya forması giyerek birçok şampiyonluk yaşadı. 2004 – 2006 yılları arasında Güney Kıbrıs ekiplerinden Alki ve Digenis formalarını terleten deneyimli futbolcu, 2006 – 2007 sezonunda Ozanköy’ün Süper Lig’e yükselen ekibinde yer aldı. 2007 – 2009 yılları arasında Gönyeli ile şampiyonluklar yaşayan ancak 1 sezon yabancı futbolcu kontenjanının kalkması ile yeşil sahalardan uzak kalan Jacques, 2010 yılında transfer olduğu Mağusa Türk Gücü’nün formasını bir buçuk yıl giydi. Ardından yarım sezon Bostancı Bağcıl ve yarım sezon Küçük Kaymaklı formasını giyen golcü futbolcu, 2012 – 2013 sezonu ara transfer döneminde Gönyeli’ye dönerek bir buçuk yıl daha bu takımın formasını terletti. Yarım sezonluk Geçitkale macerasında Birinci Lig’e terfi eden takımda yer alan Jacques, son olarak geçtiğimiz yıl Girne Halk Evi ile Birinci Lig’e şampiyon olarak yükseldi.

Üç ligde de gol kralı olan tek isim
Attığı gollerle oynadığı takımların başarılarına katkıda bulunan Jacques Mbuyamba, ülke futbolunun üç liginde de gol kralı olan tek isim konumunda. Süper Lig’de Çetinkaya forması ile 2002 – 2003 ve 2003 – 2004 sezonlarında gol kralı olan Jacques, Gönyeli ile 2007 – 2008 sezonunda aynı başarıyı yakaladı. Jacques Birinci Lig’de Ozanköy ile 2006 – 2007 sezonunda, İkinci Lig’de de Girne Halk Evi formasıyla geçtiğimiz yıl gol kralı olmuştu.

Bu haber toplam 1740 defa okunmuştur