1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İşte çaldıkları paralar!
İşte çaldıkları paralar!

İşte çaldıkları paralar!

Mağusa’da geçtiğimiz Cuma akşamı evinin önünde Mustafa Tat’ın elindeki para yüklü çantayı alarak kaçan İran uyruklu zanlılar dün mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da geçtiğimiz Cuma akşamı işinden evine dönen dövizci Mustafa Tat’ın aracından indiği sırada yanına ZMU 305 plakalı kiralık araç ile gelerek Tat’ın elindeki dizüstü bilgisayar çantası ile içerisinde muhafaza edilen 9 bin Euro, 2 bin Stg., 2 bin Dolar ve 173 bin 500 TL nakit parayı çalan İran uyruklu zanlı M.E ve B.M.İ dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kişi üzerinden sirkat” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlılar tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Paraların tamamı bulundu...
Meselenin tahkikat memuru Hasan Derman, zanlı M.E ve B.M.İ’nin 11 Eylül tarihinde Hüseyin Durmuş Sokak içerisinde Mustafa Tat’ın evinin garaj kısmında aracından inmek üzereyken Tat’ın elindeki çantayı sirkat ederek ZMU 305 plakalı araç ile kaçtıklarını açıkladı. Zanlıların 14 Eylül tarihinde Girne’de ZLR 563 plakalı araç ile seyir halindeyken tespit edilerek tutuklandıklarını belirten Derman, araçta ve zanlıların üzerinde yapılan aramada 6 bin 700 Dolar, 3 bin 510 Euro ve 160 TL bulunduğunu açıkladı. Derman, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini belirtti. Zanlı M.E’nin tarifi ve gösterimi üzerine  Balıkesir köyünde arama yapıldığını söyleyen Derman, boş arazi içerisinde toprağa gömülü halde çanta ile çanta içerisinde muhafaza edilen 128 bin 115 TL, 1890 Euro, 4 bin 800 Dolar ve 2 bin 700 Stg. bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Derman, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacaklar...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur