1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “İşleri Amasya zorlaştırıyor”
“İşleri Amasya zorlaştırıyor”

“İşleri Amasya zorlaştırıyor”

K.Kaymaklı futbolcusu Mustafa Yaşınses, Amasyaspor başkanı Mustafa Ödübek’in kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Sezon öncesi Türkiye Bölgesel Amatör Lig takımlarından Amasyaspor ile anlaşan, ancak adaya geri dönüş kararı alan Mustafa Yaşınses, YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. Amasyaspor başkanı Mustafa Ödübek’in açıklamalarına cevap veren Yaşınses, kulüpten aldığı parayı her fırsatta geri ödeyeceklerini ve sorunun çözüleceğini belirtmelerine rağmen kendisine tehdit içerikli mesajların atıldığını, işleri Amasya’nın zorlaştırdığını belirtti. Yeşil siyahlı kulübün Sportif Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Özler konu ile ilgili yaptığı açıklamada ülke futbolcusunun Türkiye kulüplerine gidiş şeklini hatırlatarak, “şimdi ise aynen kullandıkları metod ile futbolcularımız evine, sahibi olduğu takımına geriye dönmelerine itiraz etmeleri, hak sahibiymiş gibi talepkar olmaları etik ve ahlaki değerlere sığmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Yaşınses: “Her zaman geri ödeyeceğimi söyledim”
Amasyaspor Başkanı Mustafa Ödübek yaptığı açıklamada Mustafa Yaşınses’in kendilerinden aldığı parayı ödemediğini ve dolandırdığını ileri sürmüştü. YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan Mustafa Yaşınses, Amasyaspor başkanı Mustafa Ödübek’in belirttiği gibi kendisinin 35 bin TL değil, 30 bin TL aldığını, BAL kulübünün kendisine ödeme ile ilgili verdiği taahütleri belirtildiği şekilde vermediğini, bu konuda doğacak olan aksaklıklarda ayrılacağını zaten kulübe bildirdiğini söyledi. Bazı ailevi sebeplerden ötürü dönme kararı aldığını, tatilde adaya geldiğinde Kıbrıs’ta kalacağını Amasya ekibine ilettiğini söyleyen Yaşınses, aynı zamanda aldığı parayı her zaman geri ödeyeceğini ilettiğini söyledi. Buna rağmen Amasya ekibinden tehdit ve hakaretlere varan mesajlar aldığını belirten yetenekli futbolcu, “Kuzey Kıbrıs’ta bazı ödemelerimin olduğunu ilettim, buna rağmen beni ciddiye almadılar. Sezon başında verilen bazı sözlerin aksaması, benim ‘sezon başında böyleyse sonunda ne olacak?’ düşüncesine itti. Bu da adaya dönmemde etkili oldu” dedi.

“Kastamonu’ya hakaret etti, sonra 4 futbolcu aldı”
Geride bıraktığımız sezon Kastamonuspor forması giyerken Amasyaspor ile aynı grupta yer aldıklarını hatırlatan Yaşınses, kulüp başkanı Ödübek’in her yerde Kastamonu’nun emek hırsızı ve şike yaptığını söylediğini aktardı. “Amasyaspor Kastamonuspor deplasmanına geldiğinde başkan Ödübek, Kastamonu başkanı Mahir Altıkulaç’tan özür diledi. Daha sonra Amasya’ya dönünce Kastamonuspor hakkında açıklamalar yaptı” diyen Yaşınses “Daha sonra Kastamonuspor’dan 4 futbolcu aldı. Böyle bir başkanla çalışmak benim karakterime yakışmayacak dedim” dedi. “Osman Önder ve Mustafa Ödübek benim bahsettiğim parayı istediğim zamanda alamayınca gideceğimi çok iyi biliyorlardı” diye konuşan Yaşınses “Aynı şekilde sezon başı transfer edilen başka bir futbolcu da bu şekilde ayrıldı” dedi.

“Tehdit mesajları attılar”
Adaya dönme kararı aldığında hiçbir zaman aldığı parayı ödemeyeceğini söylemediğini, en kısa zamanda ödeyeceğini Amasyaspor’a ilettiğini söyleyen Yaşınses “Ben paramı almasını bilirim gibi tehdit içerikli mesajlar attılar. Sosyal medyada benimle ilgili aşağılayıcı ifadeler kullandılar. Kendi beceriksizliklerini beni ileri sürerek kapatmaya çalıştılar” açıklamasını yaptı. K.Kaymaklı yöneticisi Savaş Atakan’ın kendileri ile konuştuğunu, sorunu çözme adına adaya davet ettiğini ve telefonla rahatsız edilmeme konusunda anlaşmalarına rağmen kendisinin halen arandığını söyleyen Yaşınses “Bugüne kadar makamına saygı duyduğum için sustum. Ama açıklamalarından dolayı sessizliğimi bozdum. Çünkü benim hem ailemin hem de kendimin huzurunu düşünmem gerek” ifadelerini kullandı. Yaşınses, sorunun çözümlenebilecek bir sorun olduğunu sözlerine ekledi.

Özler: “Talepkar olmaları etik ve ahlaki değerlere sığmamaktadır”
Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Küçük Kaymaklı’dan da bir açıklama geldi. K.Kaymaklı Sportif Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Özler yaptığı açıklamada Yaşınses’in arkasında olduklarını belirtti. Ülke futbolcusunun Türkiye’ye gidiş şeklini hatırlatan Özler, aynı şekilde adaya geri dönen futbolculardan hak talep edilmesinin etik olmadığını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde Küçük Kaymaklı T.S. Kulubü’nün lisanslı futbolcusu olan Mustafa Yaşınses ile ilgili kulubümüz ve futbolcumuz BAL liginde oynadığı takım tarafından sürekli rahatsız edilmektedir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Mustafa Yaşınses Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na bağlı Küçük Kaymaklı TSK’nün lisanslı futbolcusudur. Nasıl ki bizim çok değerli Futbolcularımızı tek bir kuruş harcamadan transfer yolunu seçerlerken biz kulüpleri ve KTFF’unu hiçe sayarlarken, tanımazdan gelirlerken, bizlerin mağduriyetlerine, sitemlerine, kayıplarına kulak tıkarlarken; ilerde de kendi başlarına böyle durumların gelebileceğini tahmin etmeliydiler, şimdi ise aynen kullandıkları metod ile futbolcularımız evine sahibi olduğu takımına geriye dönmelerine itiraz etmeleri, hak sahibiymiş gibi talepkar olmaları etik ve ahlaki değerlere sığmamaktadır”

“Ülkede Yaşınsesler yetiştirmek, büyük fedakarlık ister”
Bırakın sitem etmelerini, futbolcumuz Mustafa Yaşınses’i telefon mesajları ile hoş olmayacak sözler ile sürekli taciz ve rahatsız etmektedirler. Bildiğiniz üzere bir kuruş bonservis bedeli alınmadan mağdur olan en baştaki kulüp bizim kulubümüzdür. Dolayısıyle kimsenin ne kulübümüzü ne futbolcularımızı taciz etme hakkı yoktur. Bu durumlarda elbette BAL ligi takımlarının da bir miktar kaybı olacaktır, fakat kulübümüzün, ülkemizin Mustafa Yaşınsesleri yetiştirmesi, bugünlere getirmesi, hele ki bu ülkede kendi yağımızla kendi ciğerimizi kavurduğumuz bir ortamda kolay işler değildir büyük emekler ve fedakarlıklar istemektedir. Kimse kimsenin emeğini, hakkını ve zamanını çalmaya hakkı olmadığını tekrar tekrar hatırlatmak isteriz.

“Ne biz ne de Türkiye kulüpleri mağdur olmasın”
“Değerli spor basını, kulubumuzün lisanslı futbolcusu olan Mustafa Yaşınses’in her konuda yanındadır destekcisidir ve bundan sonraki süreçte de temennim odur ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhriyeti’nde, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve oraya bağlı kulüplerimiz var olan yasal yollar geçerli olsun ve ne kulüplerimiz ne de Anavatan Türkiyemizin BAL ligi takımları mağdur olmasın. Konuyu kulübümüz adına tüm spor kamuoyunun bilgisine getirmek isterken tüm kulüplerimize kolaylıklar dileriz”

Bu haber toplam 3462 defa okunmuştur