1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Işık: “Çözüm gidişleri engelleme olmamalı”
Işık:  “Çözüm gidişleri engelleme olmamalı”

Işık: “Çözüm gidişleri engelleme olmamalı”

Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği Başkanı Salih Işık, geçtiğimiz gün adaya gelerek temaslarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in ziyaretini değerlendirdi.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği Başkanı Salih Işık, geçtiğimiz gün adaya gelerek temaslarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in ziyaretini değerlendirdi.
Bütün çabanın Kıbrıslı Türk futbolcuların gitmesini engelleme olmaması gerektiğini belirten Işık, esas hedefin ülke sporcusunun dünyadaki diğer sporcular gibi özgürce spor yapabilmesi olduğunu kaydetti.

Işık “Sadece futbolcuların gitmemesi için çaba harcanmamalı”
Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği Başkanı Salih Işık “Yıldırım Demirören bize gerçekleri söyledi. Muhatabımız FIFA’dır dedi. Bunu hepimiz bilmekteyiz. Henüz istenilen, beklenen ve arzulanan cevabı vermedi” dedi. Işık “Sonuç olarak kendisinin bağlı olduğu bir FIFA ve UEFA var. Onların kurallarının dışına çıkamaz. Bizim esas problemimizin ambargolar altında olmanın ve dışa açılımın olmadığının bilinmesi gerekmektedir. Başka türlü hiçbir alternatif Kıbrıs Türk futbolunun önünü açamaz. Sadece buradaki bütün çabanın Kıbrıslı Türk futbolcuların gitmesini engelleme olmaması gerek. Buradaki hedefin Kıbrıslı Türklerin de diğer dünyadaki insanlar gibi özgürce spor yapabilmesidir” diye konuştu.

KOP veya başka alternatifler
KOP sürecinin olumlu bir şekilde tamamlanması veya başka alternatiflerin üretilmesi gerektiğni söyleyen Işık “Aksi takdirde bir 40 yıl daha ülke insanı kapalı kalamaz. Artık sorunlar duvar önümüze çıkmış durumdadır. Biz o duvara vurup geri dönüyoruz. Bu gençliğin tek istediği şey, ambargolar altından kurtulmaktır” açıklamasını yaptı.
“Devletlerarası çözüm ve protokol olayı, transferlerin sadece transfer sezonunda gerçekleşmesi, filiz lisans çıkarılmaması gibi alternatifler oluşturulacak komitelerin çıkaracağı sonuçlar olabilir” diyen Işık “Bunlar FIFA kuralları çerçevesinde hareket edilmek zorundadır. Örneğin bizim futbolculara talep geldiği zaman istenilecek rakamlar ne olacak? Abartılı bir rakam istenilecek mi? Buradaki futbolcuların Türkiye’ye gitmesini engelleme adına bu tür olaylar gerçekleşecek mi? Bunlar soru işareti” şeklinde konuştu.

“Çözüm yolu FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde yönetilmek”
Devletlerarası çözüm üretilmesi sonunda kendileri için çok tatminkar bir sonuç çıkacağını düşündüğünü belirten Işık “Kulüpler bazı konularda mağdur durumda. Futbolcuları dinlediğiniz zaman onların da haklı olduğunu görüyorusunuz. Her iki taraf da haklı. Peki bunu nasıl çözeceğiz? Bunun çözüm yolu, bizim de FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde yönetilmemizdir” diye konuştu.

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur