1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İŞ BANKASI önünde, ‘yol güvenliği’ tehdidi
İŞ BANKASI önünde, ‘yol güvenliği’ tehdidi

İŞ BANKASI önünde, ‘yol güvenliği’ tehdidi

Ülkenin en fazla mevduat toplayan ve en yoğun müşteri toplayan bankalarından İş Bankası’nın genel merkezi, Mağusa-Lefkoşa ana arteri üzerinde ‘park yersiz’ hizmet veriyor.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Lefkoşa- Hamitköy yolunda şubesi bulunan Türkiye İş Bankası’nın yetersiz oto parkı nedeniyle yol güzergahı tehlike içeriyor.  Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde hizmet veren bankanın, Lefkoşa’daki genel merkezine girmek isteyenler araçlarını yol kenarlarına bırakıyor.

Ülkenin en fazla mevduat toplayan ve en yoğun müşteri toplayan bankalarından İş Bankası’nın genel merkezi, Mağusa-Lefkoşa ana arteri üzerinde ‘park yersiz’ hizmet veriyor.

Özellikle maaş ödemeleri ve ödemelerin yapıldığı günlerde bankaya akın eden müşteriler nedeniyle bölgedeki tali yol ve anayol kenarları araçlarla dolup taşıyor. Bankanın önündeki 3-4 araçlık park yerinde yer bulamayan müşteriler, arabalarını yol kenarlarına bırakıyor.

Din Sitesi önünde arabalarını park eden bazı vatandaşlar ise anayolu karşıdan karşıya geçerek bankaya ulaşmaya çalışıyor. Trafiğin yoğun olduğu bölgede bankanın yeterli oto parkı bulunmaması hem trafik açısından hem de vatandaşlar açısından sakınca içeriyor.

Harmancı: “Ana yol yetki alanımız dışında

YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, söz konusu iş yerinin “oto parkı olduğunu” iddia etti. YENİDÜZEN muhabirleri, bankaya ait oto parkın, banka önündeki kaldırım üzerinde 6 araç kapasitesi içerdiğini saptadı.
“Anayol kenarlarına park eden araçlara müdahale etmenin yetkileri dışında olduğunu” aktaran Harmancı, şunları söyledi:
“Bahse konu anayol ile ilgili bir proje yapmıştık. Ancak Ulaştırma Bakanlığımız bu güzergah ile ilgili projeleri bulunduğu için bizim projemizin uygulanmamasını istedi. Mecburen anayol bizim yetki alanımız dışında. Tali yolu da anayol ile ele almak durumundasınız. O yüzden tali yolla ilgili yaptığımız proje de Ulaştırma Bakanlığı’nın bu yol etrafında üçüncü şerit veya farklı uygulamayla ilgili proje geliştirmeye çalıştığından dolayı projemiz makul görmedi”

 

 

jj-001.jpg

 Karşı şeritteki yol kenarlarına araçlarını park edenler koşarak karşıya geçme zorunda

p2-012.jpg

Bankanın önünde ve arkasında 3-4 araçlık park alanı bulunuyor

 

yeniduzen-satin-aliniz-847.jpg

 

 

Bu haber toplam 4027 defa okunmuştur