1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. ‘İnci’ gibi sözler
‘İnci’ gibi sözler

‘İnci’ gibi sözler

‘İnci’ gibi sözler

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Kıbrıs’ın en güçlü kadın vokallerinden İnci Moreket müzik yaşamına 2002 yılında başladı. Günümüz sahnelerinin bilinen ismi İnci Moreket müzik yaşantısına nasıl başladığından, sektörün zorluklarına ve kendi tarzını ADRES Kıbrıs’a söyledi. İnci Moreket & Full Band grubunun sahne aldığı Oldies Bar’da samimi bir söyleşi yaptık.

“ESKİDEN İKİ MEKÂN VARDI”
“İlk evde kendi kendime gitar ile bir şeyler yapmaya çalışırdım, sonra kendimi geliştirmeye başladım ve 2002 yılında Dereboyu’nda sahneye çıkmaya başladım. O yıllarda 2 tane mekân vardı. Genç kesim sadece buraya giderdi ve kışın kapalı disko olmadığı için kışlık bu tarz yerler dolardı. Müzik yaşantıma girişim böyle oldu. Geçmiş yıllarda insanların beklentilerine göre hareket etmeye başladık.”

“NOSTAJİK ŞARKILARLA TANINDIM”
“Günümüzde insanlar daha bilinçli ve müzikten beklentileri arttı. Grupların oluşumları da değişmeye başladı. Ciddi anlamda 3-4 yıldır grubumuz çıkıyor. Nostaljik şarkılar yaptığım için insanlar beni o şarkılarla bilir. Tabii güncel şarkılar da yaparız hafif pop, rock gibi. Şu an aktif olarak iki yerde sahneye çıkıyorum. Corner Pub’ta akustik, Oldies Bar’da full band olarak sahne alıyoruz.”

“DİNLEYİCİNİN BEKLENTİSİ YÜKSEK”
“Türkiye’den gelen sanatçıların burada sahne alması insanımızın bizden beklentisini artırır. Bilinen gruplar buraya gelip başarılı sahne performansı sergiliyor. Onlar gittiği zaman 1 hafta sonra bizim sahnemize gelen insan aynı kaliteyi bekliyor. Biz de mekânların desteği ile o kaliteyi yakalamaya çalışıyoruz. Kaliteyi insanlara sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. İnsanların bizi dinledikten sonra başkalarına olumlu şeyler söylemeleri en iyi reklamdır.”

“SAHNEDE FEDAKARLIK GÖSTERİYORUZ”
“Kıbrıs’ta sahne alan şarkıcı arkadaşlara saygı göstermeli halkımız. Zor şartlarda çalışıyoruz. Albümüm yok ama ayni kalitede müzik yapılıyor. Ayni performansı sergiliyoruz, 1 buçuk saat sahne aldıktan sonra inmiyoruz sahneden ve programı uzatıyoruz. Bunun karşılığında vefalı olmasını isterim karşımdaki insanın. Albüm çıkardığımda satın almada tereddüt yaşamasın insanlar. Yerli sanatçılarımıza destek olsunlar.”

“GÜNCEL OLMAK ŞART”
“Gençlere, müzik yaşamında olanlara tavsiyem kendilerini her zaman tazelesinler. Fırsatları değerlendirsinler. O zaman yapabilsem şimdiye 5 tane albümüm olurdu. O dönem zordu büyük paralar dönerdi. Şimdi bir sürü fırsat var. Yeni yetişen arkadaşlar güncelliği korusunlar ve üretsinler. Türkiye’den sanatçı gelsin bizden bir şarkı satın alsın. Üreten arkadaşları herkes desteklemeli, diğer şarkı söyleyen arkadaşlar dahildir.”

Bu haber toplam 1597 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 209. Sayısı

Adres Kıbrıs 209. Sayısı