1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. HP ÇEKİLDİ, HÜKÜMET BOZULDU
HP ÇEKİLDİ, HÜKÜMET BOZULDU

HP ÇEKİLDİ, HÜKÜMET BOZULDU

Halkın Partisi, koalisyondan çekildi. 'Dörtlü Hükümet' sonrasında UBP-HP Hükümeti'ni oluşturan Halkın Partisi 'hiçe sayıldık' diyerek çekilme kararını coşkuyla paylaştı

A+A-

Halkın Partisi, koalisyondan çekildi. 'Dörtlü Hükümet'ten ayrılarak Ersin Tatar'ı başbakanlığa taşıyan ve UBP-HP Hükümeti'nin kurulmasında etkin rol oynayan Halkın Partisi, bu kez de Tatar Hükümeti'nden çekildi, bu kararı alkışlarla ve 'oynayarak' kutladı.

Halkın Partisi Başkanı Yenal Senin, karar sonrası basın açıklaması yaptı. Yenal Senin, 'Devletin bütünlüğü bozuldu, kurumları hiçe sayıldı' dedi. HP, gelinen aşamanın sorumlusunun Ersin Tatar olduğuna işaret etti.

Ankara'da Erdoğan - Tatar görüşmesi sonrası açıklanan karar hakkında Dışişleri Bakanı'na da bilgi verilmediğini söyleyen Halkın Partisi Başkanı Yenal Senin, hükümetten çekildiklerini, ancak, yeni hükümet kurulana kadar sorumluluk üstleneceklerini söyledi.

Açıklamada, UBP’nin tavrı ile devletin kurumlarının hiçe sayıldığı belirtildi.

Maraş açılımının hiçbir şekilde kendileriyle paylaşılmadığını vurgulayan Genel Başkan Yenal Senin, yaşananların nedenin Ersin Tatar olduğunu söyledi.

HP Genel Başkanı Yenal Senin, toplumun gözü önünde yaşanan olaylara kayıtsız kalamayacaklarını kaydetti, seçime kadar sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceklerini ifade etti.

Maraş açılımının bir seçim malzemesi yapılmaması gerektiğinin söyleyen Senin, Maraş’ın uluslararası hukuk içerisinde bir plan ile açılması gerektiğinin altını çizdi.

Senin "Toplumun gözü önünde cereyan eden ve vicdanları yaralayan olaylar karşısında sessiz kalamazdık" dedi.

Ankara'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ersin Tatar'ın Maraş'la ilgili açıklamasının ardından HP Parti Meclisi, bu akşam Emekliler Cemiyeti lokalinde olağanüstü toplandı.

Bir soru üzerine yaşananların seçime müdahale olarak değerlendirilebileceğini söyleyen Senin “Ancak önemli olan devletin bütünlüğünün bozulmasıdır. Koalisyon ortağına herhangi bir bilgi verilmedi. Bu yaşananların nedeni Ersin Tatar” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Bu haber toplam 18742 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler