1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hesap kitap haftası
Hesap kitap haftası

Hesap kitap haftası

Süper Lig’de 16’ncı hafta bugün oynanacak maçlarla başlayacak

A+A-

K-Pet Süper Lig’in 16’ncı haftası bugün ve yarın oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak. Yakaladığı 14 puanlık fark ile şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı elinde bulunduran Yenicami, kendi evinde ikinci devreye iyi bir başlangıç yapan Çetinkaya’yı konuk edecek. Ligin ikinci sırası ile yedinci sırası arasında puan farkın az olması sonrası takımlar ligi iyi bir yerde bitirme peşinde. Aynı şekilde Play-out potasından çıkma mücadelesi veren takımların üst sıralara daha da yaklaşması için her puan büyük önem arz ediyor.
Ligde bugün Y.Boğaziçi – Lapta, Doğan Türk Birliği – B.Bağcıl, Lefke – Cihangir ve K.Kaymaklı – Mormenekşe maçları oynanacak. Ligde yarın Yenicami – Çetinkaya, Mağusa Türk Gücü – Gönyeli ve G.Birliği – Serdarlı maçları oynanacak.

Galibiyet hesapları: Y.Boğaziçi – Lapta
Geçtiğimiz hafta Gönyeli karşısında 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanan Yeni Boğaziçi, ligde bu hafta Lapta’yı konuk edecek. Tecrübeli kadrosu ile Gönyeli’yi geçmeyi başaran Doğu bölgesi ekibi, Lapta karşısında Gönyeli maçında yaşadığı sıkıntıları yaşamadan galip gelmek isteyecek. Lapta ise genç kadrosu ile bu deplasmandan puan çıkarma düşüncesinde. Karşılaşmayı İhsan Payas yönetecek.

İşleri yoluna koyma maçı: Doğan TB – B.Bağcıl
İkinci devreye iyi başlayamayan ve 2 maçta sadece 1 puan alabilen Doğan Türk Birliği kendi evinde geçtiğimiz haftayı hükmen galibiyetle noktalayan Bostancı Bağcıl’ı ağırlayacak. Evinde bu sezon sadece G.Birliği’ne farklı mağlup olan, Serdarlı ile berabere kalan Doğan Türk Birliği’nde Kenan Oshan 4 sarı kart cezalısı. Bostancı Bağcıl’da yeni yabancı futbolcuTraore’nin bu maçta forma giymesi bekleniyor. İkinci devre gidişatı düzeltme adına tarafların galibiyet hesapları yaptığı maçı Kerem Eran yönetecek.

Karadağ Lefkoşa’ya taşınacak: Lefke – Cihangir
Geçtiğimiz hafta Bostancı Bağcıl maçında yaşanan olaylar sonrasında 4 maç sahası kapanan Lefke, cezasının ilk haftasını Lefkoşa Atatürk Stadı’nda çekecek. Son galibiyetini ilk yarısın son haftasında Serdarlı karşısında alan ve sıkıntıları galibiyetle bir nebze olsun azaltmak isteyen Lefke’de Smart ve Aziz cezalı durumda. Son altı maçından 5 galibiyet 1 beraberlik çıkaran Cihangir ise çıkışını sürdürme planları yapıyor. Karşılaşmada Mehmet Malek düdük çalacak.

Ruso’da zor randevu: K.Kaymaklı – Mormenekşe
Yaşadığı puan kayıpları ile zirveden kopan ancak ikinci sırayı kaptırmayan Küçük Kaymaklı ikinci devrede ilk kez kendi evinde oynuyor. Yıldız oyuncularını yitiren, ikinci devrede oynadığı 2 maçta sadece 1 puan alabilen K.Kaymaklı, bu maçı dönüm maçı olarak görüyor. Buna karşılık ikinci yarıda topladığı 4 puanla iyi bir başlangıç yapan Mormenekşe, Lefkoşa’dan puan veya puanlarla dönme hesapları yapıyor. K.Kaymaklı’da Kignsley ve Mehmet Kaygısız’ın forma giymeyeceği maçı Serkan Durmaz yönetecek.

Klasik bir derbi: Yenicami - Çetinkaya
Ligin ikinci devresinde oynayacağı 5 maçı galibiyetle kapama hesapları yapan Yenicami, ilk 2 maçını kayıpsız geride bıraktı. Yakaladığı 14 puanlık farkın ardından bu kez konuğu Çetinkaya. Sarı kırmızılı ekip ikinci devrede aldığı 4 puanla hem çıkışını sürdürmek hem de rakibi karşısında kolay pes etmek istemiyor. Bir tarafta erken şampiyonluğunu ilan etmek isteyen bir ekip, diğer tarafta korkulu rüya görmeme adına her bir puanı altın  olarak gören Çetinkaya. Eski havası olmayan derbide orta hakemlik görevi Osman Özpaşa’nın.

Toparlanma maçı: Mağusa TG – Gönyeli
Canbulat Stadı’nda oynanacak olan Mağusa Türk Gücü – Gönyeli karşılaşması her iki takım adına hem toparlanma hem moral motivasyonu arttırma maçı olarak nitelendiriliyor. Zira ikinci devrede 1 puan alan Mağusa Türk Gücü ilk galibiyetini elde etmek istiyor. Geçtiğimiz hafta Y.Boğaziçi maçında 2-0 öne geçen Gönyeli, ilk devreye nazaran takım olarak daha iyi bir seviyede. Bu seviyeyi puan veya puanlarla perçinlemek isteyecekler. Karşılaşmada Serdar Bilgimer düdük çalacak.

Denk güçlerin mücadelesi: G.Birliği – Serdarlı
Süper Lig’de haftanın öne çıkan maçlarından bir tanesi Gençler Birliği – Serdarlı karşılaşması. G.Birliği ikinci devrede alt sıra takımları Gönyeli ve Lapta’yı aynı skorlarla yenerek 6 puanlık bir başlangıç yaptı. Serdarlı, ikinci devreye 1 puanla başlasa da eksik oyuncularına rağmen Yenicami maçında son dakika golü ile mağlup olduğu maçta sergilediği performansla takdir topladı. Galibiyet hesapları yapan iki takımın mücadelesinde Fehim Dayı görev yapacak.

Bu haber toplam 1296 defa okunmuştur