1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Henüz 12 yaşındaydı
Henüz 12 yaşındaydı

Henüz 12 yaşındaydı

Bir süredir beyin sapı tümörü ile mücadele eden 12 yaşındaki Ali Şenbardak, yaşamını yitirdi

A+A-

 

Bir süredir beyin sapı tümörü ile mücadele eden 12 yaşındaki Ali Şenbardak, yaşamını yitirdi. 2 yıl önce annesini beyin kanseri nedeniyle kaybeden küçük Ali, Lefkoşa Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde hayata veda etti.

Ekim ayında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde tedavi gören Şenbardak’a, sosyal medya üzerinden de yardım kampanyası düzenlenmişti.

Babası ve kız kardeşi ile Yayla köyünde ikamet eden Şenbardak bugün hayata gözlerini yumdu.

 

Babası YENİDÜZEN’e konuşmuştu

Baba Cengiz Topel Şenbardak, Ekim ayında YENİDÜZEN’e konuşarak oğlunun durumunu aktarmıştı.

“Ağustos’ta mide gastriti ve nedeniyle hastaneye yattık. Bir gece ‘baba başım ağrır’ dedi. MR çektiler ve yeşil erik boyunda tümörü gördüler. Öğrendiğim zaman şok olduk… Söyleyecek bir şey bulamıyorum…” “Ağustos’ta mide gastriti nedeniyle hastaneye yattık. Bir gece ‘baba başım ağrır’ dedi. Doktora söyledim, MR çektiler ve tümürü fark ettiler. Herkes şok oldu çünkü hiçbir belirti yoktu” “Ali’yi mide gastriti nedeniyle hastaneye yatırmıştık” Zor bir süreçten geçen baba Cengiz Şenbardak, şunları anlattı: “8 Ağustos’ta mide gastriti boğazını tahriş ettimişti ve yemek yiyemezdi bu nedenle hastaneye yattık. Bir gece ‘baba başım ağrır’ dedi. Doktora söyledim, MR çektiler ve tümörü fark ettiler. Herkes şok oldu çünkü hiçbir belirti göstermemişti. YDÜ Hastanesi’nde küçük bir ameliyat yapıldı ve o bölgeden bir parça alınıp patolojiye gönderildi. Çıkan sonuç üzerine Sağlık Bakanı Filiz Besim’in girişimiyle sağlık kuruluyla 14 Eylül’de İstanbul’a geldik. İstanbul’daki doktorlar tümörün tehlikeli bölgede olduğu için ameliyat yapılamayacağını söyledi. Bize 5 buçuk haftalık bir tedavi olacağı söylendi. Oğlum haftanın 5 günü radyoterapi alıyor, 1 gün de kemoterapi alıyor. Böyle bir şey aklımızın ucuna dahi gelmezdi. İnsan bunu öğrendiğinde ne olur? Şok… Oğlunuz sapasağlam okula gidip gelirken, böyle bir şey ile karşılaşmamız şok yarattı. Söyleyecek bir şey bulamıyorum…”

 

Bu haber toplam 8114 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler