1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HAZIRLIKLAR BAŞLADI
HAZIRLIKLAR BAŞLADI

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Bu yıl yine Lefkoşa’nın iki kesimini kapsayacak olan Kıbrıs Rallisi, Seyirci Özel Etabı için Taksim Sahası’nda düzenleme çalışmalarına start verildi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Bu yıl 25-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecen Kıbrıs Rallisi’nde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Seyirci Özel Etabı’nda aynı güzergah kullanılacak. Araçların güneyden kuzeye geçiş yeri olan Taksim Sahası’nda parkurun düzenlenmesi için hazırlıklar başladı. Çarşamba günü yarışa katılacak ekiplerin güzergahı geçerek yol notlarını alması planlanırken, parkurun bu tarihe kadar hazır olması bekleniyor.
Geçtiğimiz yıl düzenlenen Kıbrıs Rallisi’nde Lefkoşa’nın iki tarafını kapsayan Seyirci Özel Etabı, özelde motorsporlarıseverlerin, özelde de organizasyonu takip eden vatandaşların beğenisini toplamıştı.
Bu yıl 26 Eylül’de gerçekleştirilecek olan Seyirci Özel Etabı için parkurun hazırlıklarına başlandı. Bu bağlamda araçların güneyden kuzeye geçiş noktası olan Taksim Sahası’nın temizlik çalışmalarına start verilirken, ilerleyen günlerde Çetinkaya kulübünün üzerinde bulunduğu hisar ile Ledra Palas sınır kapısı arasındaki bölümle birlikte, kulübün diğer tarafında bulunan arazinin temizlenmesi bekleniyor.

Çarşambaya hazır olması gerekiyor
Özel Seyirci Etabı için hazırlıkların önümüzdeki hafta Çarşamba günü tamamlanması gerekiyor. Bu tarihte ekipler sivil araçları ile birlikte güzergahı geçecek ve yol notlarını alacaklar. Kıbrıs Rallisi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nı bünyesinde barındırarak iki organizasyona birden puan verecek. Seremonik startın Larnaka’da verileceği organizasyon yine Larnaka’da düzenlenecek ödül töreni ile sonlanacak ve ekipler toplamda 664,18 kilometrelik mesafeyi katedecekler.

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur