1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Harika çocuk Suna Alsancak'a ikincilik ödülü
Harika çocuk Suna Alsancaka ikincilik ödülü

Harika çocuk Suna Alsancak'a ikincilik ödülü

7 buçuk yaşındaki Piyanist Suna Alsancak, başarılarına bir yenisini ekledi.

A+A-

Yurt içinde ve yurt dışında başarılı çalışmalarını sürdüren henüz 7 buçuk yaşındaki Piyanist Suna Alsancak  18-20 Nisan tarihinde Larnaka'da gerçekleşen 20. Evangelia Tjiarri Uluslararası Piyano Yarışması' nda ikincilik ödülü kazanarak başarılarına bir yenisini ekledi.

Yarışmaya katılan piyanistler A ve B olmak üzere iki grupda yarıştılar. Suna Alsancak üst sınırı 15 yaş olan A grubunda Daria Kravtcova (12), Panagiotis Parpas (15), Elizabeth Zelmanova (14) ve Sofya Fomina (13) ile yarıştı. Suna yarışmada  Bach'ın Two Part Invention No:1 in C Major, Mozart'ın Sonata in C Major K.545 1st. Movement ve hocası Rauf Kasimov'un Zeybek isimli parçalarını çaldı.

Suna' nın grubunda Rus Daria Kravtcova Grand Prix ödülü alırken birincilik ve üçüncülük ödülüne hiçbir yarışmacı layık görülmedi.

20 Nisan pazartesi akşamı gerçekleşen ödül törenine ve gala konserine ailesi ve hocası Rauf Kasimov'la katılan Suna Alsancak'a 400 euroluk ödül, sertifika ve plaket verildi.

Suna Alsancak gösterdiği üstün performansla hem jüri üyelerinin hemde yarışmayı düzenleyenlerin ve izleyicilerin büyük ilgi odağı oldu. Daha önceki yarışmalarda  Uluslararsı iki Birincilik, bir Genç Yetenek ve bir Başarı  Ödülü kazanan Suna Alsancak son ödülüyle 7 buçuk yaşında 5 Uluslararası ödül sahibi kazanarak ülkesinin tanıtımına büyük katkı koymaya devam ediyor.

Suna Alsancak

Suna Alsancak  6 Eylül 2007 tarihinde Lefkoşa'da doğdu. Beş yaşında Rauf Kasimov'la piyano derslerine başladı. Mayıs 2013 de İstanbul Uluslararası  Pera Piyano Yarışması' nda "Genç Yetenek Ödülü" ,   Eylül 2014 de Bulgaristan'ın Albena şehrinde gerçekleşen Uluslararası Müzik Yarışması'da piyano dalında iki "Birincilik Ödülü"ve  Aralık 2014 de Rusya'nın St.Petersburg kentinde gerçekleşen Uluslararası Müzik Yarışması'nda piyano dalında  "Başarı Ödülü" aldı.     20 Nisan 2015 de Larnaca'da Evangelia Tjiarri Uluslararası Piyano Yarışması'nda ''İkincilik Ödülü" aldı. Ayrıca Kasım 2014 de girdiği Royal School Grade 2 sınavında 140 puanla "Üstün Başarı" gösterdi.

Yakın Doğu İlkokulu 2. sınıfına devam eden Suna Alsancak yüzme sporundada ödül sahibi.

LHA

Bu haber toplam 1937 defa okunmuştur