1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Görüşme süreci devam etmeli"
"Görüşme süreci devam etmeli"

"Görüşme süreci devam etmeli"

“Çözüm ve Barış Platformu” heyeti, müzakere sürecinde yaşanan krizle ilgili olarak Akıncı’yı ziyaret etti.

A+A-

Çözüm ve Barış Platformu, Kıbrıs sorununun çözümü için 22 aydır iki lider arasında yürütülen görüşmelerde yaşanan kriz nedeniyle bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü.

55 sivil toplum/ekonomik örgüt ve siyasi partilerden oluşan Çözüm ve Barış Platformu, Cumhurbaşkanı Akıncı görüşme sırasında, gelinen aşamada krizin bir an önce aşılıp görüşme sürecinin devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

Platform adına söz alan Dr. Okan Dağlı ve Mine Balman, yaşanan krizin bir güven bunalımı yarattığına ve kriz uzadıkça bu güven bunalımının derinleşerek toplumları olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. Dağlı, mevcut dönemde güven artırıcı adımlara çok ihtiyaç olduğunun altını çizdi ve geçmişte iki lider arasında kararlaştırılan güven yaratıcı önlemlerin öne çıkarılarak uygulanmasını istedi.

Bu aşamada iki toplumlu eğitim komitesinin çalışmalarının da büyük önem taşıdığını belirten Dağlı, 22 aylık emeğin boşa gitmemesi gerektiğini vurguladı.Cumhurbaşkanı Akıncı müzakere sürecinde özellikle Kıbrıs Türk tarafının çabalarıyla 22 ay boyunca birçok ilerleme kaydedildiğini ve yakınlaşmalar sağlandığını vurguladı. Sürecin artık geri dönülemez bir noktaya geldiğini, ancak attığı adımlara Rum tarafından karşılık beklediğini vurgulayan Akıncı, özellikle kararlara etkin katılım ve dönüşümlü başkanlık ile ilgili hassasiyetlerin altını çizdi. Akıncı, Rum tarafının meclis kararının geçersiz kılınması için gereken adımları atması ile krizin aşılacağını ve sürecin yeniden başlayacağını belirtti..

Bu haber toplam 2583 defa okunmuştur
İlgili Haberler