1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "Görgü tanığı olayı anlattı, şiddetli bir sesin ardından su gelmiş…"
"Görgü tanığı olayı anlattı, şiddetli bir sesin ardından su gelmiş…"

"Görgü tanığı olayı anlattı, şiddetli bir sesin ardından su gelmiş…"

Girne-Ciklos mevkiinde sele kapılarak genç yaşta hayatını kaybeden 23 yaşındaki Ahmet Kılıç’ın babası Hamdi Kılıç YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

5 Aralık tarihinde oğlu Ahmet Kılıç’ın içinde bulunduğu aracın sel sularına kapılarak ölmesinin ardından evlerine ateş düşen Hamdi Kılıç’ın sözleri yürek yakıyor: “Oğlumu morgda ben teşhis ettim. 23 yaşındaydı, damatlığını giydireceğim hayallerini yaşarken, kefenini giydirmek nasip oldu”

Baba Hamdi Kılıç: “Ölen dört canın sorumlusu kimse bulunsun,  adalet istiyoruz. Yaşadığım sürece oğlumun ve giden canların hesabını soracağım yetkililer bunu sadece sözde bırakmasın.”

Kılıç: “Olaya şahitlik eden görgü tanığı kadın evime geldi. Oğlumun bulunduğu araç onun kullanımındaki aracın önündeydi. Çok şiddetli bir sesin ardından suyun geldiğini ve arabayı alıp götürdüğünü anlattı.” 

 

Devrim DEMİR

Ciklos mevkiinde 5 Aralık gecesi sel sularına kapılarak cansız bedenleri ertesi gün bulunan Ahmet Kılıç’ın babası Hamdi Kılıç, içini YENİDÜZEN’e döktü. Evladını zamansız kaybeden acılı babanın gözündeki yaş dinmiyor.

“İhmal” sonucu dört gencin yaşamını kaybettiğini ifade eden Kılıç, yetkililerin olayın peşini bırakmamasını istedi.

“Bir haftadır gözüm kapıda, sanki kapıdan içeri girip ben geldim baba diyecek” sözleri ile yürek yakan gözü yaşlı baba, oğlunu son gördüğü gün gibi hatırlamak istiyor.

 

“Ben öleceğim annem beni çağırıyor”

Eşinin 2012 yılında vefat ettiğini ve çocuklarını aldığı yardım maaşı ile büyüttüğünü anlatan Hamdi Kılıç, oğlunun çok uyumlu ve şakacı bir çocuk olduğunu anlattı. Arkadaşları arasında yardımseverliği ile tanındığını ve herkese yardım etmek için koşuşturduğunu ifade eden baba, “Ahmet iki hafta önce bana annesini çok özlediğini 'ben öleceğim baba annem beni çağırıyor' dedi”  şeklinde konuştu. Hamdi Kılıç bu sözlerini kullandığı için o akşam tartışarak oğluna çok kızdığını söyledi.

 

“Görülmeyecek durumdaydı”

Felaket gecesi oğlunun evden çıktığını gece 23.30 sıralarında hava kötü olduğu için oğlu Ahmet Kılıç’ı aradığını, birkaç kez denedikten sonra arkadaşları ile olduğu için kendisini arayacağını düşünerek uyuya kaldığını söyleyen Hamdi Kılıç oğlunun öldüğünü ertesi gün saat 11.00 sıralarında öğrendiğini söyledi. Kılıç, “Haberi aldım sanki bir kâbustu her şey. Morgun önüne gittim, öylece bekliyordum neyi neden orda olduğumu bir türlü anlayamıyordum. Beni çağırdılar, o soğuk odaya girdiğimde oğlumu gördüm inanamadım, görülmeyecek durumdaydı benim oğlumun yüzü. Zaten gerisini hatırlamıyorum” dedi.

 

Aile çıkan haberlerden rahatsız

Sel felaketinin yaşandığı gece, oğlunun arkadaşlarının taşınmasına yardım etmek için evden çıktığını normalde hafta içi dışarı çıkmadığını ifade eden gözü yaşlı baba, yaşanan olayın ardından sosyal medya üzerinden birçok haberin yalan yanlış yapıldığını öne sürdü.

Oğlunun sadece o akşam için değil, ağzına hiçbir zaman alkol koymadığını kaydeden Hamdi Kılıç, “Benim acım bana yeter. Çocukların bulunmuş hallerini sosyal medyaya atmışlar, yazıktır babayız anayız. Benim oğlum hiçbir zaman alkol alan biri değildi. Bizi düşünerek yalan yanlış haber yapmasınlar, içimiz yanıyor.”

 

“Görgü tanığı kadın evime geldi”

Olayı yaşayan görgü tanığı kadının bir iki gün önce evine geldiğini anlatan Kılıç “O gece aşırı yağış nedeniyle bekleyen arabaları kullananlar şiddetli bir ses duymuş. Bir anda suyun geldiğini görmüşler ve oğlumun bulunduğu araç da o suya kapılarak kaybolmuş. Bunları olayı gören kadın anlattı" dedi.

 

“Ulaştırma Bakanlığı cevap versin”

Sekiz evladından birini talihsiz bir olay sonucu kaybeden Hamdi Kılıç, felaketin ardından yapılan yol ile ilgili konuşulanların çok düşündürücü olduğunu yolu yapanların açıklama yapmamasının sebebini merak ettiklerini kaydetti. Kılıç, Ulaştırma Bakanlığı'nın neden hiçbir şeyden haberi olmadığını sorgularken, ortaya atılan iddiaların bir an önce aydınlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

“Kefen giydirmek nasip oldu…”

“İhmal” yüzünden dört eve ateş düştüğünü, bu ateşin anaları babaları kahrettiğini iddia eden Hamdi Kılıç, adalet istediklerini bu işin sonunu bırakmayacaklarını gencecik çocukların kanlarını yerde bırakmayarak hesap soracaklarını söyledi.

Kılıç, “Benim oğlum evlilik çağındaydı damatlık giydirme hayallerim vardı, kefen giydirmek nasip oldu” sözlerini kullanırken gözyaşlarına hâkim olamadı.

 

e1-002.gif

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181214093757.jpg

Bu haber toplam 5886 defa okunmuştur
Etiketler :