1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Google’ın Sırları
Google’ın Sırları

Google’ın Sırları

Teknoloji dünyasının en büyüklerinden biri. Tüm dünyada en çok ziyaret edilen site.

A+A-

Cenk Paşa

Teknoloji dünyasının en büyüklerinden biri. Tüm dünyada en çok ziyaret edilen site. Bu hafta Google’ın bizimle paylaşmadığı ve bulmamızı beklediği sırlardan dan bahsetmek istiyorum. Google, 1998 yılında Larry Page ve Sergey Prin tarafından California’daki evin garajında kuruldu. Google’ın ilk ismi BackRub’tı. Bu gençler Sun Microsystems şirketinin verdiği 100.000$ lık çeki bozdurabilmek için Google Inc. şirketini kuruyor ve serüven başlıyor. 1998 yılında 10.000 arama kapasitesi olan motor şu anda kapasitesi günlük 600.000.000’unüzerine çıkmıştır.

En ilginç sırlar

  1. Do A Barrel Roll : uçakların kendi ekseni etrafında dönmelerini taklit etmek istiyorsanız, Google’a “do a barrel roll” yazmanız yeterli. Sayfanızın 360 derece döndüğünü göreceksiniz.
  2. What is the loneliest number? : google birçok sorunun cevabını verdiği gibi “En yalnız sayı hangisidir?” sorusuna da doğru cevap veriyor.  Hesap makinesi “1” değerine geliyor.
  3. Askew – Tilt : Bu iki kelimeyi arattığınızda google sayfanızın biraz yana yattığını görebilirsiniz.
  4. Elgoog.im : google sayfasının ayna yansımasına sahip bu sayfada eğlence için bir çok özellik mevcut. Yılan ve Pac-man gibi oyunların yanı sıra, Yer Çekimi etkisi ve su altında arama ve Gitar çalarak arama gibi özellikler ile eğlenebilirsiniz.
  5. Atari Breakout : google’da bu kelimeleri “görseller” kısmında arayarak klasik “Break Out” Oyununu online olarak oynayabilirsiniz.
  6. Zerg Rush :  Bu kelimeleri arattığınız zaman arama sonuçlarınıza saldırı başlıyor. Saldırıyı önlemek için çok zamanınız yok.
  7. Blink Html : Arama ekranına “ blink html” yazdığınızda çıkan sonuçların yanıp sönmesi sizi delirtebilir.

My Activity

Google’ın bizi eğlendirmek için yaptığı bu uygulamalar listesi daha çok uzun. Biraz daha ciddi konulara dönelim ve Google bizi nasıl izliyor ona bakalım. Bir çoğumuz bunun olduğundan haberdar değiliz ancak Google bize sunduğu birçok hizmet üzerinden yaptığımız her aramayı, izlediğimiz her videoyu ve her gittiğimiz mekanı kayıt altına alıyor. Google’ın “My Activity” sayfası bizim hakkımızda ne tür bilgiler sakladığını öğreniyoruz. Bu sayfa sayesinde takip edilmesini istemediklerimizi de engelleyebiliyoruz.

  1. Myactivity.google.com adresine girerek bizi karşılayan tanıtım videosunu izleyelim. Hergün Google’ın sahip olduğu ürünlerde nasıl hareket ettiğinizi göreceksiniz. ( chrome, arama, harita, youtube... ).
  2. Belirlediğiniz tarihe ait kayıtları silmek için o tarihe ait yeşil başlığın yanındaki üç noktaya tıklamanız ve sil demeniz yeterli olacaktır. En üstte bulunan arama kutusunu kullanarak arşivlenmiş kayıtlarınıza da bakabilirsiniz.
  3. “Öğe görünümü”ne tıklayarak kayıtlarınızın görüntüsünü liste şekline getirebilirsiniz. Tek tek silmek için yine üç noktayı kullanıyoruz.
  4. Konumlarınızı bu sayfada göremesenizde Android telefonunuz sizin her adımınızı kayıt altına alıyor. Solda bulunan “Diğer Google Etkinlikleri” ardından “ Zaman Çizelgesine Git” e tıklayarak düzenleyebilirsiniz.
Bu haber toplam 26988 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 308 Sayısı

Adres Kıbrıs 308 Sayısı