1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Genel sekreter ve liderler gerekli siyasi iradeyi göstermelidir”
“Genel sekreter ve liderler gerekli siyasi iradeyi göstermelidir”

“Genel sekreter ve liderler gerekli siyasi iradeyi göstermelidir”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Berlin Zirvesi sürecinde tüm uluslararası aktörlerle görüştü, parti,  önemli bir diplomasi maratonuna imza attı, bu akşamki zirveye mesaj gönderdi

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman bugün Berlin’de gerçekleştirilecek üçlü görüşme öncesi mesaj verdi.

Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ve Kıbrıslı liderler Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis arasında gerçekleşecek gayri resmi görüşmenin beşli konferansın kapısını aralamasını diledi.

Erhürman, “Genel Sekreterden ve liderlerden bu sonucun çıkmasını sağlayacak gerekli iradeyi göstermelerini bekliyoruz” dedi.

CTP’den sürece tam destek

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Berlin’deki görüşmenin gerçekleşeceğinin açıklanmasının hemen ardından çeşitli temaslarda bulundu. Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olan ülkelerin büyükelçileri ile görüşen CTP, güney Kıbrıs’taki siyasi partiler DİSİ ve AKEL ile de bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu. CTP ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne iletilmek üzere bir mektubu Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’a sunarak BM’nin sürecin arkasında durmasını istedi.

Mektubunda “Ada için sahip olduğumuz vizyon, uzun süredir devam etmekte olan müzakerelerin de temelini oluşturan BM karar ve parametreleri ile uyumlu, sürdürülebilir bir federasyondur” diyen Erhürman, “Her iki Lider de iki bölgeli ve iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı bir federal çözüme ulaşılması konusunda kayıtsız şartsız kararlılık göstermelidir” mesajı verdi.

2-058.jpg

Almanya Büyükelçisi Franz Josef Kremp ile Erhürman görüştü.

5-023.jpg

CTP - BM heyetleri bir araya geldi.

3-046.jpg

CTP heyetini ABD Büyükelçisi kabul etti.

4-038.jpg

CTP ve AKEL heyetleri federasyon ve yeniden birleşme vurgusu yaptı, liderlerden irade beklediklerini açıkladılar.

6-013.jpg

Erhürman - İngiliz Yüksek Komiseri görüşmesi7-013.jpg

Erhürman ve Rusya Federasyonu Büyükelçisi Stanislav Osadchiy görüşmesi

8-012.jpg

Erhürman ve TC Lefkoşa Büyükelçi görüşmesi

 

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur
Etiketler :