1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. GEÇİTKALE YEREL SEÇİME DOĞRU
GEÇİTKALE YEREL SEÇİME DOĞRU

GEÇİTKALE YEREL SEÇİME DOĞRU

“29 Haziran’da yapılacak yerel seçimde iddialıyım, kazanacağım”

A+A-

CTP-BG Geçitkale Belediye Başkan adayı Hasan Öztaş

“Anketlerde açık ara öndeyim”

 

Ayşe GÜLER

CTP-BG Geçitkale Belediye Başkan adayı Hasan Öztaş, 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimde iddialı olduğunu belirtti. Bölgede yapılan anketlerde açık ara önde olduğunu kaydeden Öztaş, belediye başkanı seçilmesi halinde çok zor şartlarda hizmet veren belediye çalışanlarına sağlıklı bir çalışma ortamı sağlayacaklarını dile getirdi.
Personelin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının uzun yıllardır yatırılmadığını ifade eden Öztaş, “Çalışan geleceğini göremiyor. İlk olarak bu konuda çalışacağız. Çalışanlar için hizmet içi kurslar verilecek. Belediyedeki araçlar kullanılabilir durumda değildir” dedi.
2 milyon TL’ye yakın belediyenin borcunun bulunduğunu vurgulayan Öztaş, belediyenin mali durumunu düzeltebilmek adına zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.
Öztaş, yatırım yapabilmek adına TC Yardım Heyeti ve AB kaynaklarından yardım talep edeceklerini söyledi.

“Su ve alt yapı ciddi sorun”
Bölgedeki sıkıntılar ile ilgili bilgi veren Öztaş,  su ve alt yapı konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını kaydetti.
Öztaş, Geçitkale ve bağlı olduğu köylere 8 günde bir su geldiğini, vatandaşların bu konuda ciddi sıkıntı yaşadığını dile getirerek, insanları kendilerine bağımlı yapmaya çalışıyorlar. Tankerle evlere su taşıyarak, rant sağlamaya çalışıyorlar” dedi.
Öztaş, sadece Geçitkale’de değil, belediyenin hizmet verdiği diğer köylerde de ayni sorunun yaşandığını ifade etti.

“Halı saha atıl durumda”
Öztaş, sosyal yaşama yönelik hiçbir aktivitenin bulunmadığını dile getirerek, bölgede sadece futbol takımı ve halk dansları ekibinin olduğunu söyledi.
İlk başlarda belediyenin bünyesinde olan ancak şu anda atıl durumda olan halı sahanın oldukça kötü durumda olduğunu belirten Öztaş, gençlerin halı sahadan yararlanamadığını ifade etti.

Mezbaha binası çok kötü
Öztaş, belediye bünyesinde çalıştırılan mezbahanın hem alt yapı hem de sağlık açısından çok kötü durumda olduğunu vurguladı.
Mezbaha binasının neredeyse yıkılma durumuna geldiğini söyleyen Öztaş, kesimlerin ise sağlıksız ortamda yapıldığını kaydetti.

“Parklar bakımsız”
Öztaş, hem Geçitkale hem de diğer köylerdeki parkların bakımsız olduğunu belirtti.
Göreve gelmesi halinde ilk iş olarak parklarda düzenleme yapacaklarını söyleyen Öztaş, “Parkları sağlıklı bir yapıya kavuşturacağız” dedi.

Bu haber toplam 2524 defa okunmuştur