1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Finalistler belirleniyor
Finalistler belirleniyor

Finalistler belirleniyor

Pepsi Kıbrıs Kupası yarı final karşılaşmaları bugün Atatürk Stadı’nda oynanacak

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Pepsi Kıbrıs Kupası yarı final mücadelesinde Yalova – Yenicami maçı saat 17.30’da, Mormenekşe – Doğan Türk Birliği karşılaşması 20.00’de Atatürk Stadı’nda oynanacak. Günün ilk maçında Serhan Şimşek, ikinci maçında Kerem Eran düdük çalacak. Yalova 21 yıl önce oynadığı ve kazandığı kupa finaline yeniden ulaşma hedefini taşırken Yenicami 3 kupa ile tamamlamak istediği sezonun son kupası için final vizesi almak istiyor. Tarihinde hiç finale yükselemeyen Mormenekşe başarılı geçen sezonuna bir başarı daha ekleme amacında. Doğan Türk Birliği ise tarihindeki 7’nci finali oynamanın hesaplarını yapıyor.

Yalova 21 yıllık hasreti bitirmek istiyor
Kupada yarı finale yükselme başarısı gösteren Birinci Lig ekibi Yalova ile Süper Lig şampiyonluğunu ilan eden Yenicami, finale kalabilmek için 17.30’da başlayacak maçta karşı karşıya gelecekler. Daha önce iki kez final oynayan, son olarak 1994 yılında oynadığı finalde Gaziveren’i 1-0’lık skorla yenerek o zamanki adı ile Federasyon Kupası’nı müzesine götüren Yalova, 21 yıl sonra yeniden finale yükselme hesapları yapıyor.

Yenicami’de hedef 3 kupa
2013 yılında kupayı kazanan lig şampiyonu Yenicami ise sezonu 3 kupa ile bitirme amacında. Sezon başında aldığı Süper Kupa’nın yanına lig şampiyonluğunu ekleyen Yenicami, geçtiğimiz yıl finalde Lefke’ye kaybettiği kupayı bu yıl kazanmak için final vizesini almak istiyor. Karşılaşmada Serhan Şimşek görev yapacak.

Mormenekşe ilk finalinin peşinde
Kupada yarı finale yükselme başarısı gösteren diğer iki ekip Mormenekşe ile Doğan Türk Birliği’nin hedefi önce finale yükselmek, ardından da kupaya uzanmak. Bu sezon Süper Lig’de tarihin en iyi dönemini geçirerek ligin tamamlanmasına 2 maç kala lig 3’üncülüğünü garantileyen Mormenekşe tarihinde hiç final oynamadı. Finale yükselerek camiasına bir ilk daha yaşatmak isteyen Mormenekşe, bu açıdan Doğan Türk Birliği maçına büyük önem veriyor.

Doğan 7’nci kez finali istiyor
Son olarak 2011 - 2012 sezonunda kupayı kazanan Doğan Türk Birliği, 2012 – 2013 sezonunda çeyrek finalde, 2013 – 2014 sezonunda da 2. Tur’da kupaya veda etmişti. Bu sezon tamamen kupa şampiyonluğuna odaklanan Girne ekibi, tarihinde 7’nci kez final vizesi almak istiyor.

Yarı finalistlerde en çok Yenicami kupayı aldı
Pepsi Kıbrıs Kupası’nda yarı finale yükselen 4 takım arasında kupayı en çok kazanan ekip Yenicami. Siyah beyazlılar daha önce 6 kez bu kupayı kazanma başarısı gösterdi. Yenicami’nin ardından kupaya en çok uzanan taraf 2 kupa şampiyonluğu ile Doğan Türk Birliği. Yalova’nın 1 kupa şampiyonluğu bulunurken Mormenekşe’nin tarihinde kupa şampiyonluğu bulunmuyor.

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur