1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erdoğan'dan, Güney Kıbrıs'a mesaj
Erdoğandan, Güney Kıbrısa mesaj

Erdoğan'dan, Güney Kıbrıs'a mesaj

Erdoğan: Türkiye olarak Kıbrıs'ta iki halkın siyasi eşitliğine ve karşılıklı mutabakata dayalı siyasi bir çözüm istiyoruz.

A+A-

AKP Genel Başkanı ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak Kıbrıs'ta iki halkın siyasi eşitliğine ve karşılıklı mutabakata dayalı siyasi bir çözüm istiyoruz. Bu konuda her zaman bir adım önde olma anlayışımızı muhafaza ediyoruz. Kıbrıs'ta çözüm için gerekli olan Kıbrıs Rum tarafının göstereceği siyasi iradedir. Uluslararası toplumdan beklentimiz Kıbrıs Rum tarafına bu yöndeki mesajları güçlü ve kararlı biçimde vermeleridir" dedi.

AKP’nin bir etkinliğinde konuşan Erdoğan, Kıbrıs ile ilgili şunları söyledi;
"Bu ay dönem başkanlığını devralan İtalya'dan beklentimiz şu: Yeni fasılların müzakereye açılmasıyla katılım sürecimize ivme kazandırılmasıdır. Tam üyelik sürecimizin kendi parametreleri içinde yürütülmesi ve siyasi mülahazalarla karşımıza çıkarılan engellere bir son verilmesi gerekiyor. Bu çerçevede akla ilk gelen konu şüphesiz Kıbrıs meselesidir. Türkiye olarak Kıbrıs'ta iki halkın siyasi eşitliğine ve karşılıklı mutabakata dayalı siyasi bir çözüm istiyoruz. Bu konuda her zaman bir adım önde olma anlayışımızı muhafaza ediyoruz. Kıbrıs'ta çözüm için gerekli olan Kıbrıs Rum tarafının göstereceği siyasi iradedir. Uluslararası toplumdan beklentimiz Kıbrıs Rum tarafına bu yöndeki mesajları güçlü ve kararlı biçimde vermeleridir."
(AA)

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur