1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Dostluk kazansın”
“Dostluk kazansın”

“Dostluk kazansın”

Tamsu U15 Ligi’nde Yenicami ile Dumlupınar arasındaki final heyecanına sayılı günler kala her iki takımın yönetici ve teknik adamları Lefkoşa’da bir araya geldi. Yenicami’nin organize ettiği yemekte final karşılaşmasında yapılması planlanan uygulamalar ko

A+A-

Tamsu U15 Ligi finali öncesi iki takımın yetkilileri Lefkoşa’da bir araya geldi. İki takımın da mesajı ortak

 

Eren ŞİŞİK

Tamsu U15 Ligi’nde Yenicami ile Dumlupınar arasındaki final heyecanına sayılı günler kala her iki takımın yönetici ve teknik adamları Lefkoşa Sabor Restorant’ta bir araya geldi. Yenicami’nin organize ettiği yemekte final karşılaşmasında yapılması planlanan uygulamalar konuşuldu.
Taraflar bugün Mağusa’da Dumlupınar’ın davetlisi olarak bir kez daha bir araya gelerek final öncesi son durumu değerlendirecek. Söz konusu yemekte iki takımın sorumluları centilmenlik ve dostluk mesajları verirken Yenidüzen Spor Servisi’ne özel açıklamalarda da bulundular.

Perçinci: “Başarı finaldir. Kupa ise bunun süsüdür”
Kritik maç öncesi açıklamalarda bulunan Yenicami Akademi Direktörü Emre Perçinci, bu iki takımın finalde karşılaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karşılaşmanın keyifli olacağını düşündüğünü ifade eden Perçinci, “Altyapılarına ciddi emek harcayan iki camianın mücadelesi olacak. Yenicami olarak bizim her zaman hedefimiz finale çıkmaktı. Bunu da dördüncü kez başardık. Başarı bizim için finaldir. Kupa ise bunun tamamen süsüdür. Biz bir Yenicami ekolü yaratma hedefi içerisindeyiz.” diye konuştu. Herkesin gelip bu maçı takip etmesi gerektiğini belirten Emre Perçinci, “Şu an ‘A’ takımlarda teknik direktörlük yapan teknik adamları da maça davet ediyorum. Gelip çocukların ne seviyede olduklarını görsünler” diye konuştu.

Eser: “Bu başarının tesadüf olmadığını göstermek istiyoruz”
Dumlupınar Spor Kulübü yöneticisi Gökay Eser ise karşılaşma ile ilgili olarak iki takımın finalde karşılaşmasının sürpriz olmadığını çünkü kendilerinin çok iyi bir ekibe sahip olduklarını söyledi. Eser, üç yıl önce akademiyi kurarken başarı hedefinin ‘U15’de final’ olduğunu belirterek, “. Sistemli bir ekip çalışmasıyla bu noktaya kadar geldik. Ben iki takımın da buraya hak ederek geldiğini düşünüyorum. Yenicami’nin dördüncü finali fakat bizim ilk finalimiz. Biz bu başarının tesadüf olmadığını göstermek istiyoruz. İlerleyen yıllarda da sürekli buralarda olarak bunu göstereceğimize inanıyorum.” diye konuştu. Gökay Eser ayrıca yıllardır altyapıya verdikleri önemin meyvelerini topladıklarını ve uzun yıllar sonra Dumlupınar’a final heyecanı yaşatacaklarını belirtti.

Zaim: “Kulübümüzü çok seviyoruz ve kulübü seven çocuklar yetiştiriyoruz”
Oynanacak final karşılaşmasıyla ilgili düşüncelerini aktaran Dumlupınar U15 Antrenörü Mehmet Emin Zaim, kendileri adına finalde olmanın gurur verici bir şey olduğunu ve kulübün 61 yıllık tarihinde ilk kez bu tarz bir organizasyonda final oynayacaklarını kaydetti. Bu finalde olmalarının kendileri için hayal olduğunu belirten Zaim, “Ancak bu hayale inananların başında ben, ekibim ve futbolcularım vardı. Üç yıl önce akademiyi kurarken ilk idmanda çocuklara ben sizinle U15’de final oynamak istiyorum dedim. Çalışarak, inanarak bu noktalara geldik. Bizim burada olmamız asla tesadüf değildir. Bunu önümüzdeki yıllarda da buralarda olarak kanıtlayacağız. Biz kulübümüzü çok seviyoruz. Kulübünü seven çocuklar yetiştiriyoruz” diye konuştu. Kendisine göre iki takımın da kazandığını belirten Mehmet Emin Zaim, “Bu güne kadar hedef kupa olmadı. Bizim için her zaman hedef finaldi. Bu bizim için başarıydı. Bütün taraftarlarımızı maça bekliyoruz. Bu çocuklar pırıl pırıl çocuklar. Herkesi gelip bu maçta çocukları desteklemeye bekliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Cantaş: “Çocukları baskı altına almayacağız”
Karşılaşmayla ilgili konuşan Yenicami U15 Antrenörü Burcan Cantaş, bir yıl boyunca düzenli olarak çalıştıklarını ve çok emek harcadıklarını söyledi. Yenicami’nin hedefinin her zaman final olduğunu ve bunu da dördüncü kez başardıklarını kaydeden Cantaş, “İnşallah bu yılda kupayı kaldıracağız. Takım olarak finale hazırız. Hiçbir sıkıntımız ve problemimiz yok. Çocukları final için aşırı baskı altına almamaya çalışıyoruz. Çünkü aşırı motivasyon genellikle bu yaş gruplarında ters teper. Çocuklarımızla hafta içerisinde konuşmalarımızı yaptık. Onlar sistemin ve hedefin bilincinde. Ne yapacaklarını biliyorlar” diye konuştu. Cantaş, alt yaş kategorilerindeki karşılaşmalara seyirciler çok fazla ilgi göstermediğini belirterek, “Umarım bu finalde de böyle olmaz ve herkes gelip bu karşılaşmayı takip eder. Sonuçta bu çocuklar geleceğin futbolcularıdır. Gelip bu çocukların yeteneklerini görsünler onları da motive etsinler.” diye konuştu.

Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur