1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nde milyonluk servet…
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nde milyonluk servet…

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nde milyonluk servet…

Kamuoyunda tartışma yaratan, yargıya da taşınan ‘makam araçlarıyla’ ilgili UBP-DP Azınlık Hükümeti yeni bir adım attı, 7 makam aracı satın alındı

A+A-

Kamuoyunda tartışma yaratan, yargıya da taşınan ‘makam araçlarıyla’ ilgili UBP-DP Azınlık Hükümeti yeni bir adım attı, 7 makam aracı satın alındı. İhale sonucu 34 bin 500 Euro’ya alınan araçların 3’ü ilk etapta ‘RHA’ olarak plakalandırıldı ve  Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne teslim edildi.

DENKTAŞ: GEREKLİLİKTİ!…Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, daha önce çıkılan ihaleye göre araçların her birinin 500’şer Euro daha pahalıya yani 34 bin 500 Euro’ya mal olduğunu açıkladı, “Gereklilikti, aldık” dedi.

Ayşe GÜLER

Kamuoyunda tartışma yaratan, yargıya da taşınan ‘makam araçlarıyla’ ilgili UBP-DP Azınlık Hükümeti yeni bir adım attı.

Daha önce 2 milyon TL’ye 17 adet alınacağı açıklanan ancak geçtiğimiz Nisan ayında 138 bin Euro’ya 3 adet makam aracı alan Hükümet, devletin kesesini yine açtı, 7 MAKAM ARACI DAHA ALDI.

İlk olarak ‘RHA’ olarak plakalandırılan, her biri 34 bin 500 Euro’ya mal alan makam araçlarından 3’ü Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne teslim edildi.

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, daha önce çıkılan ihaleye göre araçların her birinin 500’şer Euro daha pahalıya mal olduğunu açıkladı, “İhtiyacı olan tüm makamlara, makam aracı alınmıştır. Bu da bir gereklilikti. Bu araçları ihtiyacım var diyene de yok diyen tüm makamlara dağıtacağız” dedi.

YENİDÜZEN’e konuşan Denktaş, makam araçlarının seçim yasakları nedeniyle şu anda kullanılamayacağını da aktardı.

Araç sayısında kafa karışıklığı…

Öte yandan Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü Eralp Münür Pınar, 7 ‘makam aracıyla’ ilgili ihalenin tamamlandığını, mukavelelerinin de yapıldığını kaydetti.

Pınar, ihaleyi kazanan firma tarafından Aralık ayında teslim edilmesi gereken araçların 3’ünün erken geldiğini ifade ederek, diğer araçların da söz konusu tarihte geleceğini dile getirdi.

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halil Talaykurt ise çıkılan ihale sonucunda 7 değil, 6 makam aracı alındığını ifade etti, makam araçlarıyla ilgili ihalenin göreve geldiğinde ‘son dönemlerinde’ olduğunu belirtti.

Talaykurt, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman)’a alınacak yeni makam aracının ‘seçim yasaklarına’ takıldığına da bilgi de vererek, işlemlerin acil ivedilik istememesi nedeniyle durduğunu kaydetti. 

Her iki yetkilinin makam aracı sayısı ile ilgili verdiği bilgiler kafa karıştı.

 


Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş:
Gereklilikti,  bu araçları ihtiyacım var diyene de yok diyene de dağıtacağız

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ihalesi tamamlanan 7 makam aracının 3’ünün geldiğini, diğerlerinin ise Kasım sonunda teslim edileceğini kaydetti.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Denktaş, daha önce çıkılan ihaleye göre araçların her birinin 500’şer Euro daha pahalıya yani 34 bin 500 Euro’ya mal olduğunu da açıkladı.

İhalenin 7 makam aracı dahil, bazı dairelerinin kullanımına verilecek toplam 20 aracı kapsadığını da belirten Denktaş, “İhtiyacı olan tüm makamlara, makam aracı alınmıştır. Bu da bir gereklilikti. Bu araçları ihtiyacım var diyene de yok diyen tüm makamlara dağıtacağız” şeklinde konuştu.

İlk etapta RHA…

İhaleyi Dünya Oto Galeri’nin kazandığını ifade eden Denktaş, araçların prosedür olarak ilk etapta ‘RHA’ olarak plakalandırıldığını ardından da bakanlıklara verildiğini dile getirdi.

Denktaş, “İhaleye çıkalı 3-4 ay oldu. Yavaş yavaş teslimatı da başlıyor” diye konuşarak, “Eski ihalede parça parasını harcamayacaktık. Araçlar her 30 bin km’de yenilenecekti. Bu aldıklarımızın bütün parça parası bize aittir, servis dönemi hariç. Bu nedenle daha öncekinden daha pahalı bir noktaya vardı.” şeklinde konuştu.

Denktaş, “Bu nedenle ‘bize dava açanlara dava açmam gerekir’ demiştim. Durum bu…” dedi.

“Teslim etsek de makam araçlarını kullanamazlar”

Makam araçların bakanlıklara teslim edilse dahi seçim yasakları nedeniyle kullanamayacaklarını ifade eden Denktaş, “Makam araçlarını yeni Hükümet kullanacak” diye konuştu. 

Denktaş, “Makam araçlarının tümü bakanlar için değil, kurumlara yönelikte var. Kurumlara ve bakanlıklara yönelik olanları vereceğim. Ama makam araçları kullanılamayacak” dedi.

“İhtiyacım var diyene de, yok diyenlere de dağıtacağız”

Denktaş sözlerini şöyle tamamladı: İhtiyacı olan tüm makamlara, makam aracı alınmıştır. Bu da bir gereklilikti. Tüm mesele çok daha verimli, daha faydalı ve karlı yapabileceğimiz bir alım medya ve sosyal medyada çarptırılarak kullanıldığı için bu alımlardan ilgili şirket vazgeçmişti. İhaleye çıktık, ihtiyaçtı. İhale sonucu bize daha pahalıya mal oldu. Bu araçları ihtiyacım var diyene de yok diyen tüm makamlara dağıtacağız.


 

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü Eralp Münür Pınar:
3 makam aracı geldi, diğerleri Aralık’ta

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü Eralp Münür Pınar, 7 ‘makam aracıyla’ ilgili ihalenin tamamlandığını, mukavelelerinin de yapıldığını kaydetti.

Pınar, ihaleyi kazanan firma tarafından Aralık ayında teslim edilmesi gereken araçların 3’ünün erken geldiğini ifade ederek, diğer araçların da söz konusu tarihte geleceğini dile getirdi.

İhale sonucu alınan araçların ilk etapta ‘RHA’ olarak plakalandırıldığını ifade eden Pınar, hangi bakanlıklara verileceğinin belirlenmediğini de söyledi.

Pınar, Mercedes marka araçlarının değerini resmi olarak paylaşmamakla birlikte fiyatların ‘30-35 bin Euro’ arasında olduğunu,  bu araçların ‘seçim yasaklarıyla’ bağlantılı olmadığını da sözlerine ekledi.


 

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halil Talaykurt:
Ombudsman hariç, 6 makam aracı alındı

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halil Talaykurt ise çıkılan ihale sonucunda 7 değil, 6 makam aracı alındığını ifade etti, makam araçlarıyla ilgili ihalenin göreve geldiğinde ‘son dönemlerinde’ olduğunu belirtti.

Talaykurt,Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman)’a alınacak yeni makam aracının ‘seçim yasaklarına’ takıldığına da bilgi de vererek, işlemlerin acil ivedilik istememesi nedeniyle durduğunu kaydetti.  

Makam aracı olarak kullanılacak 6 aracın da ‘RHA’ olarak alındığını, araçların alınmasının ardından sınıflandırıldığını söyleyen Talaykurt, “İhalede genel özelliklerini yazarız, marka yazmayız. Araçlar alındıktan sonra Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne teslim ederiz, onlar alır bakanlıklara dağıtır” dedi.

Talaykurt, araçların değeri ile ilgili ise ‘normal piyasada öğrendiğiniz rakamlardır’ demekle yetindi, Merkezi İhale Komisyonu’nun bu noktadaki görevinin araçların ‘sağlıklı bir şekilde’ alınmasını sağlamak olduğunu da kaydetti.

 

 

 

Bu haber toplam 7313 defa okunmuştur
İlgili Haberler