1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DEV-İŞ açık grevi başlatıyor
DEV-İŞ açık grevi başlatıyor

DEV-İŞ açık grevi başlatıyor

DEV-İŞ Yönetim Kurulu, 2 Eylül’de açlık grevi eylemi başlatacaklarını açıkladı

A+A-

DEV-İŞ Yönetim Kurulu, 2 Eylül’de açlık grevi eylemi başlatacaklarını açıkladı. Savcılık ve Sayıştaylığın Toplu İş Sözleşmelerine müdahale ettiğini iddia eden DEV-İŞ, hükümeti bu durum karşısında sessiz kalmakla suçladı.

Konu ile ilgili açıklamanın tam metni şöyle:


“Bir süreden bu yana Savcılık ve Sayıştaylığın Anayasa ve diğer yasaları da yok sayarak Toplu İş Sözleşmelerine yönelik yaptıkları müdahalelere karşı Hükümetin de sessizliği devam ediyor.

Bu durum Demokrasiye,  Evrensel Toplu İş Sözleşmesi hakkına ve İşçilerin İnsan haklarına müdahaledir. Hükümet sessiz kalarak bu ayıptan kurtulamaz.

Daha önce de belirttiğimiz gibi ülke tarihinde çalışma yaşamına yönelik yapılan bu en büyük saldırıya sessiz kalınamaz.

Dün akşam (13 Ağustos 2014) toplanan DEV-İŞ Yönetim Kurulu, sendikalanmayı yasaklama anlamında olan bu duruma karşı Açlık Grevi eylemine gitme kararı almıştır.

Sonuç Alıncaya Kadar AÇLIK  GREVİ.

Bu çerçevede 2 Eylül 2014 tarihine kadar Hükümetin bu konuya müdahale edip Genelge veya Yasa Gücünde Kararname ile Toplu İş Sözleşmelerinin uygulanmalarına sağlamaması durumunda 2 Eylül 2014 (Salı) tarihinde DEV-İŞ Gn. Başkanı Mehmet Seyis, Mağusa Türk Genel-İş, BES, Emek-İş ve Devrimci Genel-İş Sendikaları ile birlikte açlık grevine başlıyacaklardır.

Bu süre içinde bu güne kadar olduğu gibi sorunun çözülmesi için yetkililerle görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bu konu demokrasi ve insan hakları ile alakalıdır, başarmadan durmak yok”.

Bu haber toplam 1469 defa okunmuştur