1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Demokrasi Şehitleri" anılacak
Demokrasi Şehitleri anılacak

"Demokrasi Şehitleri" anılacak

Demokrasi şehitleri için 21 Şubat Cumartesi günü saat 10:00’da anma töreni düzenlenecek

A+A-

Demokrasi Şehitlerini Yaşatma Derneği, barış, demokrasi, emek ve insan hakları mücadelesinde kaybedilen demokrasi şehitleri için 21 Şubat Cumartesi günü saat 10:00’da anma töreni düzenleneceğini duyurdu.

Dernekten yapılan açıklama şöyle:

İnkılapcı Gazetesi Kurucusu, sendikacı Fazıl Önder Saraç, Türk Eğitim Kulübü Kurucusu Ahmet Yahya, Leymosunlu Berber Ahmet İbrahim, Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Avukat Ahmet Muzaffer Gürkan ile Avukat Ayhan Hikmet, ve İnkılapcı Gazetesi Yazarı, sendikacı Derviş Ali Kavazoğlu ile yoldaşı Kostas Mişaulis,  Yenidüzen Gazetesi Yazarı Kutlu Adalı ve 1976-1979  yılları arasında Türkiye’de yüksek öğrenimleri sırasında, faşist katiller tarafından katledilen Özer Elmas, Mehmet Ömer, Muharrem Özdemir, Ercan Turgut, Mustafa Ertan ve Sadık Cemil, Demokrasi Şehitlerini Yaşatma Derneğinin düzenlediği etkinlikte anılacaklardır.

Onlar demokrasi mücadelesinin dününde, bugününde ve yarınlarında hep var olacaklardır. Kıbrıs’ta iki halkın barış içinde birarada yaşamalarını, demokrasinin ve insan haklarının gelişmesini, emekcilerin insanca yaşamalarını savundukları için faşist karanlık odaklar tarafından katledildiler. Demokrasi şehitlerimizin verdikleri onurlu mücadeleden dolayı acımasızca katledikleri günleri hiç unutmadan, onların verdikleri kavganın takipcisi ve yarınları olacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz.

Derneğimiz, faşizmin ve şövenizmin karanlık yüzünü bir kez daha lanetlerken, demokrasi kültürünün yükseltilmesi ve bir yaşam biçimine dönüşmesi ve ayni zamanda insanlar arasında  dil, din, ırk ve cinsiyet ayırımına karşı çıkarak, insanlığın ve dünya halklarının kardeşliğini ısrarlı ve kararlı şekilde savunmaya devam edecektir.

Demokrasi Şehitlerimizi bir kez daha anarken, Kıbrıs müzakere sürecinin yeniden başlatılmasını ve Kıbrıslıların etkin rol almasını, iki kesimli, iki toplumlu, siyasi eşitliğin var olduğu aynı zamanda tek egemenliğin, tek vatandaşlığın ve tek uluslararası kimliğin olacağı Birleşik Federal Kıbrıs mücadelesini öne çıkarmamız kaçınılmazdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurtseverleri Cumartesi günü Lefkoşa Kabristanlığında yapılacak anma etkinliğine davet ediyoruz.

Bu haber toplam 2784 defa okunmuştur