1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP'li gençler: "Pile halkı yalnız değildir!"
CTP'li gençler: "Pile halkı yalnız değildir!"

CTP'li gençler: "Pile halkı yalnız değildir!"

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü basın açıklaması yayınlayarak Pile halkının başlatmış olduğu eyleme destek verdi.

A+A-

Yapılan açıklamada, “normalleşmeye girdiğimiz bu süreçte Pile halkının göz ardı edilmesi ve yok sayılması kabul edilebilir bir durum değildir” ifadeleri kullanıldı.

Hükümete Pile kararını gözden geçirme çağrısı yapan CTP Gençlik örgütü, “bugün sokaklara dökülerek haklarını arayan Pile halkının haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bildiririz” açıklamasında bulundu.

İşte açıklamanın tam metni:

Bilindiği üzere hükümet tarafından atılan adımlar ile normalleşme sürecine girmiş bulunmaktayız. Zorlu bir salgın sürecinden sonra biliyoruz ki daha da zor bir dönem bizleri beklemektedir ve karşılaşacağımız ekonomik sorunlar bunların en başında gelmektedir. Bu bağlamda, normalleşmeye girdiğimiz bu süreçte Pile halkının göz ardı edilmesi ve yok sayılması kabul edilebilir bir durum değildir. Bizler Cumhriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü olarak Birleşik Federal Kıbrıs mücadelesi verirken adamızı bölen sınırların ve bu kapıların halkımıza daha da fazla zarar vermeye başladığını endişe ile izlemekteyiz. Bu kapılardan geçen Pile halkımızın 14 günlük karantina sürecine gönderilme durumu kabul edilebilir bir uygulama değildir. Bu uygulama, oradaki insanların işlerine dönüş süreçlerine çok büyük bir engeldir ki uygulamanın devam etmesi durumunda işsiz kalmalarına sebebiyet verebilecektir. Bu nedenledir ki, hükümeti derhal Pile’ye yönelik uygulamalarını tekrar gözden geçirmeye davet eder, bugün sokaklara dökülerek haklarını arayan Pile halkının haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bildiririz.

 

Bu haber toplam 1669 defa okunmuştur