1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Cinayet mi, kaza mı?”
“Cinayet mi, kaza mı?”

“Cinayet mi, kaza mı?”

Akile Nacisoy Akdoğan davasında Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Yaşar Akdoğan’ın avukatı Boysan Boyra tarafından yaklaşık üç saat sorgulandı…

A+A-

Devrim DEMİR

“Akile Nacisoy Akdoğan Davası”nda sona gelindi, gözler karara çevrildi.
2016’daki şüpheli ölüm davasında “cinayet” şüphesiyle Adli Tabip Uzmanı yeniden sorgulanırken, son kararı yargı verecek.
Ölümün yaşandığı evde yeniden incelemede bulunan Adli Tıp Uzmanı’nın geçtiğimiz hafta verdiği şahadetin ardından, dava dün kaldığı yerden devam etti.

Cinayet şüphesiyle yargılanan zanlının avukatı Boysan Boyra, alkolün ve aldığı ilaçların etkisi ile Akile Akdoğan’ın bayılarak balkondan sırt üstü düştüğünü iddia etti.

Gergin geçen duruşmada, Deniz’in bulgularının birçoğunun doğru tespit edilmediğini ifade eden Boyra, Adli Tıp Uzmanı’nı üç saat sorguladı.

Davaya bakan dönemin Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer ile birlikte Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, Yaşar Akdoğan’ın avukatı Boysan Boyra mahkemede hazır bulundu.

“Celpname ile ilk kez bir olay yerine gittim”

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, dün avukat Boysan Boyra’nın sorularını yanıtladı.

Deniz, celpname gönderilerek ilk kez bir olay yerine gittiğini ve celpnamenin arkasında iki veya üç soru olduğunu söyledi.

Olayın yaşandığı eve bir polis, bir olay yeri fotoğrafçısı ve yeni başlayan bir antropolog ile gittiğini ifade eden Deniz, kendi değerlendirmesi açısından olay yerinde fotoğraflar çektiğini belirtti.

Deniz: Kişi düşerken tellere tutunmadı

Avukat Boysan Boyra, Adli Tıp Uzmanı’na neden ilk raporunda ikinci kez tespit ettiği bulguları açıklamadığı yönünde soru yöneltti.

Deniz, olay yerine 2 yıl sonra mahkemenin emri ile yeniden gidildiğini, otopside tahmin yürütülmediğini bulguların yazıldığını kaydetti. Kişinin düştüğü mesafeden ölçü alındığını ifade eden Deniz, “İlk olay yerine 2016 yılında gittiğim zaman kişinin vücut lezyonlarını görmedim. Olay yeri incelemenin yaptığı incelemeyi sadece gözlemledim. Mahkeme emri ile ikinci kez gittiğimde, fotoğraf albümüne bakarak kişinin vücut lezyonlarının nasıl oluşabileceğini değerlendirme şansım oldu. Kişi düştüğü esnada kesinlikle balkon tellerine tutunmaya çalışmadı” dedi.

Boyra: Bayılarak düşmüş olamaz mı?

Avukat Boysan Boyra, Adli Tıp Uzmanı’na “Akile Akdoğan bayılarak balkondan düşmüş olabiliri mi” sorusunu yöneltti.

Uzman Deniz, balkon yüksekliğinin kişinin beline doğru geldiğini ve bayılması durumunda kendini kaybeden kişinin, kaslarının gücünü yitirdiği anda öne doğru düşebileceğini ifade etti.

Deniz: Kararı mahkeme verecek

Boyra’nın Deniz’i sorgulaması esnasında kısa süreli gerginlikler yaşanırken, Adli Tıp Uzmanı yaklaşık üç saat sorgulandı.

Boyra’nın Deniz’e aynı soruları üç dört kez tekrar etmesi zaman zaman gerginliklerin yaşanmasına neden oldu.

Boyra, Akile Akdoğan’ın alkol alıp almadığı sorusunu Deniz’e yöneltmesi üzerine İdris Deniz, bir bira içen kişinin çakırkeyif olmasının mümkün olmayacağını söyledi. Adli Tıp Uzmanı, olayın bir yüksekten düşme vakası olduğunu ‘intihar’, ‘cinayet’ olmasına ise mahkemenin karar vereceğini kaydetti.

“Ölüm gerçekleşirken sarhoştu”

Avukat Boysan Boyra, Deniz’in müteveffanın bir saniye içinde balkondan düştüğü tespitinin de doğru olmadığını öne sürdü. Boyra, Akile Akdoğan’ın aldığı ilaçlar ve alkolün etkisi ile düşerken sarhoş olduğunu ve bayılarak sırtüstü düştüğünü iddia etti.

Hitaplar 16 Ocak’ta

Başsavcılık ve savunma avukatının iddialarının tamamlanmasının ardından Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, tarafların hitaplarını yapması için davayı 16 Ocak tarihine erteleyerek oturumu kapattı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190103104249.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4564 defa okunmuştur
İlgili Haberler