1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CENEVRE KIBRIS KONFERANSI 28 Haziran’da
CENEVRE KIBRIS KONFERANSI 28 Haziran’da

CENEVRE KIBRIS KONFERANSI 28 Haziran’da

SON DAKİKA! BM açıkladı: CENEVRE KIBRIS KONFERANSI 28 Haziran’da toplanacak.

A+A-

SON DAKİKA! BM açıkladı: CENEVRE KIBRIS KONFERANSI 28 Haziran’da toplanacak.

 


Birleşmiş Milletler, Kıbrıs müzakerelerinin 28 Haziran'da Cenevre'de tekrar başlayacağını duyurdu. Toplantılara iki taraf liderinin yanı sıra garantörler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere ile gözlemci olarak Avrupa Birliği'nin katılacağı bildirildi. (AA)


İşte BM'den yapılan açıklamanın orjinal metni;

In line with the statement issued following the meeting of the Secretary-General with the Turkish Cypriot leader, Mr. Mustafa Akıncı, and the Greek Cypriot leader, Mr. Nicos Anastasiades, in New York on 4 June, and following consultations with all participants, the Conference on Cyprus will reconvene in Geneva on 28 June 2017.

The Conference on Cyprus will reconvene at the political level under the auspices of the Secretary-General, with the participation of Mr. Anastasiades and Mr. Akıncı, as well as Greece, Turkey and the United Kingdom as guarantor powers, and in the presence of the European Union as an observer.


 Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis arasında Cenevre’de yapılması planlanan Kıbrıs Zirvesi’nin tarihini açıkladı.

BM Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 5’li konferans Genel Sekreter Antonio Guterres’in himayelerinde Akıncı, Anastasiadis, garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere ile gözlemci AB temsilcilerinin katılımıyla 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak. (tak)
 



Kıbrıs’la ilgili Cenevre Konferansı 28 Haziranda gerçekleştirilecek 

Genel Sekreterin temsilcisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Cenevre’de siyasi düzeydeki Kıbrıs’la ilgili Konferans, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres himayesinde, 28 Haziranda toplanacak.

Stefan Duvarjec tarafından yapılan açıklamaya göre, Konferansa, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı, üç garantör güç - Yunanistan, Türkiye ve Britanya – ve gözlemci olarak AB katılacak.

New York’ta yayınlanan açıklamada, "4 Haziran’da Genel Sekreterin New York’ta, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades ile yaptığı görüşme ve tüm katılımcılarla yapılan istişarelerden sonra yayınlanan açıklamaya göre, Kıbrıs’la ilgili Konferans 28 Haziran 2017’de Cenevre’de toplanacak.”

“Kıbrıs’la ilgili Konferans, Sayın Anastasiades ve Sayın Akıncı’nın ve garantör güçler olarak Yunanistan, Türkiye ve Britanya’nın katılımıyla , Genel Sekreterin himayesi altında, siyasi düzeyde toplanacak ve AB de gözetimci olarak orada hazır bulunacak” denilmektedir.

Kıbrıs Haber Ajansı
 

Bu haber toplam 4029 defa okunmuştur